Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Astir Vouliagmeni: Τρία κορυφαία εστιατόρια για αστικό fine dining επάνω στο κύμα

Astir Vouliagmeni: Τρία κορυφαία εστιατόρια για αστικό fine dining επάνω στο κύμα

Αέρας νησιού και ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπειρίες σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας

Η υψηλή γαστρονομία πάντα έχει τον τρόπο της να μας ταξιδεύει – ιδίως όταν συνοδεύεται από θαλασσινά τοπία και αρχιτεκτονική προσαρμοσμένη αρμονικά στην απλότητα της Φύσης. Αυτή της η ιδιότητα, απολαυστική στο περιβάλλον των Κυκλάδων, γίνεται ακόμη πιο πολύτιμη στην περίπτωση κορυφαίων εστιατορίων που καταφέρνουν να μην θυμίζουν σε τίποτα τη μουντάδα της Αθήνας, παρόλο που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της – και που, φυσικά, έχουν να μας προτείνουν πάντα ιδιαίτερες γεύσεις και μοναδικούς συνδυασμούς που προκαλούν ευχάριστες εκρήξεις στον ουρανίσκο και αφυπνίζουν τις αισθήσεις με τα μοναδικά αρώματα και την προσεγμένη τους εμφάνιση.

Από τη στιγμή που οι διακοπές των περισσότερων καθυστερούν ακόμη, νιώσαμε την ανάγκη να μιλήσουμε για τρία εστιατόρια που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά στην προνομιακή τους θέση στη χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης, προσφέροντας αυθεντικό fine dining στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Δηλαδή, ακόμη και με τη μορφή μιας (σχεδόν) παραδοσιακής ταβέρνας, που ωστόσο πόρρω απέχει από την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για το πιο κλασικό είδος ελληνικού εστιατορίου.

Matsuhisa Athens

Όταν το απέραντο γαλάζιο του Αστέρα συναντά την απαράμιλλη ποιότητα της Japanese κουζίνας του διάσημου Nobu, η τελική εμπειρία δεν μπορεί παρά να μας παρασύρει σε έναν κόσμο μίλια μακριά από το Σύνταγμα. Φημισμένα πιάτα (μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το black cod), με την υπογραφή του Executive chef Τόνυ Βρατσάνου και του Head chef της ζεστής κουζίνας, Θωμά Κουράκου, καθιστούν από την πρώτη μπουκιά απολύτως κατανοητούς τους λόγους που το Matsuhisa Athens βραβεύεται κάθε χρόνο από το 2009 με Χρυσό Σκούφο.

Πέραν της εμβληματικής βεράντας του εστιατορίου – ιδανικό φόντο σε περίπτωση που προγραμματίζετε πρόταση γάμου φέτος το καλοκαίρι – αξίζει να απολαύσετε και τη μαγευτική θέα από το μοναδικό Umi Bar, συνδυάζοντας το δείπνο σας με pre ή post dinner drinks εξαιρετικής γευστικής δύναμης. Signature cocktails και premium spirits συνδυάζονται αριστοτεχνικά με αναπάντεχα finger food, εμπνευσμένα από τις ιαπωνικές γεύσεις, στο πρώτο bar διεθνώς που φέρει την υπογραφή του Matsuhisa.

Αν και η φυσική παρουσία στον μοναδικής αισθητικής χώρο του εστιατορίου απογειώνει τη γαστρονομική απόλαυση (η μοναδική all day lunch εμπειρία των διάσημων πια Matshuhisa Sundays το επιβεβαιώνει), οι περιοχές των Νοτίων Προαστίων έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ιδιαίτερες Japanese γεύσεις και την πλούσια cocktail list του Matsuhisa Athens και από το σπίτι τους, με την υπηρεσία Matsuhisa Athens HOME FINE DINING.

Matsuhisa Athens:

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη

Τηλέφωνο κρατήσεων για το εστιατόριο και παραγγελιών HOME FINE DINING: 210 896 0510

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 19:30-00:30, Κυριακή 13:30-23:00

www.matsuhisaathens.com

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε το Matsuhisa Athens στο Facebook & Instagram

Beefbar Athens

Οι λάτρεις του καλού κρέατος αποκλείεται να μείνουν ασυγκίνητοι μπροστά στον γευστικό δυναμισμό του Beefbar Athens – όμως θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι θα απολαύσουν στο 100% την πλήρη εμπειρία που είναι ικανό να τους προσφέρει. Ξεκινώντας με γευστικά cocktails στο lounge του πρώτου ορόφου του εστιατορίου, θα κάνουν μια πρώτη «βουτιά» στο πραγματικό νόημα του καλοκαιριού. Ένα ακαταμάχητο Peach Spritz με ροδάκινο και περγαμόντο, ένα αρωματικό Apple Martini ή ένα twist της αγαπημένης margarita με το παραδοσιακό μεξικάνικο mezcal που ακούει στο όνομα Summer Mezcalita; Οι ενδιαφέρουσες επιλογές της cocktail list είναι ατέλειωτες και ανταγωνίζονται ευθέως για την προσοχή σας.

Προχωρώντας στη βεράντα με τη μοναδική θέα στο Σαρωνικό, τους άνετους καναπέδες και την ανάλαφρη διακόσμηση που γίνεται ένα με το μοναδικό τοπίο, έρχεται η στιγμή για να απολαύσετε μια εμπειρία fine dining που υπερβαίνει ό,τι έχετε συνηθίσει. Το κοσμοπολίτικο μενού, με την υπογραφή του chef Παναγιώτη Ρέτζη, περιλαμβάνει κρέας ασυναγώνιστης ποιότητας και ιδιαίτερες κοπές που συναρπάζουν.

Γνέψτε καταφατικά όταν ο σερβιτόρος σάς προτείνει κάποιο από τα διαχρονικά πιάτα του Beefbar Athens, όπως το beef ribeye ham, το signature carpaccio και το tartare & tartine, όμως μην αγνοήσετε και τις νέες ενδιαφέρουσες προσθήκες. Τα Quesadillas από Braised Wagyu, το KFC (Kobe beef tallow fried chicken) και το Calamari Crunch ανήκουν με βεβαιότητα στις νέες γευστικές προτάσεις που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Αν απέχετε από το κρέας, θα βρείτε εξίσου δυνατές επιλογές στο leaf menu, που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στις δικές σας διατροφικές συνήθειες.

BEEFBAR ATHENS

Ωράριο λειτουργίας: Κάθε μέρα, 19:00 – 01:00

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, Τηλέφωνο: +30 210 96 70 700,

www.beefbar.com

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε το Beefbar Athens στο Facebook & Instagram

Taverna 37

Ιδανική επιλογή για τις περιπτώσεις που θέλετε να παρουσιάσετε σε κάποιον επισκέπτη από το εξωτερικό την ελληνική κουζίνα στη βέλτιστη εκδοχή της, αλλά και για τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού που αποζητάτε μια απόδραση από το αστικό περιβάλλον. Απολύτως ταβέρνα και ταυτόχρονα 100% high end, η Taverna 37 καταφέρνει να συνδυάσει τα κορυφαία χαρακτηριστικά των δύο κόσμων, χωρίς κανείς τους να χάσει το παραμικρό από τον χαρακτήρα του.

Τοποθετημένο σε έναν ήσυχο κολπίσκο, με θέα τα καταγάλανα νερά του Αστέρα, το ελληνικό εστιατόριο που φέρει την υπογραφή του chef Θοδωρή Καρίνου, προσφέρει προσεγμένες κλασικές συνταγές, με μικροσκοπικά twists που απογειώνουν τις γνώριμες γεύσεις, αποφεύγοντας τους υπερβολικούς πειραματισμούς που θα άλλαζαν τη φυσιογνωμία των διαχρονικών πιάτων. Τα αγνά υλικά, αντλημένα από κάθε μήκος και πλάτος της ελληνικής υπαίθρου, επιλέγονται για τη νοστιμιά, την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους και εναλλάσσονται από εβδομάδα σε εβδομάδα για να διασφαλίζεται πως θα δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό.

Αδιαμφισβήτητα highlights του μενού το μαγικό μπουγιουρντί, μετά το οποίο προειδοποιούμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή στο κλασικό ορεκτικό μιας τυπικής ταβέρνας, το δροσερό carpaccio από λαβράκι με λεπτές φέτες από αυγοτάραχο και το λεπτεπίλεπτο κριθαρότο γαρίδας. Η ζουμερή σφυρίδα με αγκινάρες α λα πολίτα κλέβει την παράσταση, ενώ ιδανικό κλείσιμο του ελληνικότατου μενού είναι το δροσιστικό παγωτό γιαούρτι με φράουλες και βασιλικό – αν και, φυσικά, οι ορκισμένοι chocolate lovers θα ανακαλύψουν συναρπαστικές εκδοχές του αγαπημένου τους γλυκού.

Taverna 37

Ωράριο λειτουργίας: Κάθε μέρα 13:00 – 01:00

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, Τηλέφωνο: +30 210 89 01 037

https://www.fourseasons.com/athens/dining/restaurants/taverna-37/

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε την Taverna 37 στο Facebook & Instagram

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024