Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα τάση στον τουρισμό είναι οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό

Η νέα τάση στον τουρισμό είναι οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό

Μπορούν να παρομοιαστούν με την εμπειρία του να κουβαλάς το σπίτι σου μαζί σε μοναδικές παραδεισένιες παραλίες και γραφικά λιμάνια

Ο καλύτερος τρόπος διακοπών γίνεται με ένα ιστιοπλοϊκό γιατί μπορείτε να προσεγγίσετε τις καλύτερες παραλίες της περιοχής που θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας και που πολλές φορές η πρόσβαση σε αυτές γίνεται μόνο από την θάλασσα. Και τι έγινε που κανένας στην παρέα σας δεν έχει ιστιοπλοϊκό; Σήμερα υπάρχουν πολλές λύσεις που σας επιτρέπουν να επιλέξετε το ιδανικό για ενοικίαση ιστιοπλοϊκό στην τοποθεσία, την τιμή και τις ανέσεις που αναζητάτε.

Σαν ένα τροχόσπιτο στην θάλασσα

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό κάλλιστα μπορούν να παρομοιαστούν με την εμπειρία του να κουβαλάς το σπίτι σου μαζί σε μοναδικές παραδεισένιες παραλίες και γραφικά λιμάνια μαζί με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Η μοναδική αυτή εμπειρία όχι μόνο σας βοηθά να αποκτήσετε ομαδικό πνεύμα αλλά σας δίνει την ευχέρεια να εξερευνήσετε τα νησιά και τις ακτογραμμές με τους δικούς σας ρυθμούς.

Απολαύστε τέλεια ηλιοβασιλέματα και δείπνα στο κατάστρωμα κάτω από τα αστέρια για όσο θέλετε και όπου θέλετε.

Και πού να πάτε με το ιστιοπλοϊκό;

Ένα θέμα που στην περίπτωση μας λύνεται πολύ εύκολα. Η Ελλάδα διαθέτει μία από τις πιο όμορφες και πολύπλοκες ακτογραμμές της Ευρώπης με χιλιάδες μέρη που μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας με ιστιοπλοικό σκάφος. Φυσικά κάποια μέρη μπορεί να γίνουν πιο ελκυστικά είτε λόγω περισσότερων λιμανιών που μπορείτε να δέσετε, πιο προσιτών τιμών αλλά και εύκολης πρόσβασης από το μέρος που ζείτε. Σας παραθέτουμε μερικές προτάσεις με μέρη που θα λατρέψετε την ενοικίαση ιστιοπλοϊκού.

Νησιά Ιονίου, διάσημα για την άγρια ομορφιά τους και το ήπιο κλίμα τους

Τα νησιά του Ιονίου αποτελούν την αφρόκρεμα προορισμών για ενοικίαση ιστιοπλοϊκού καθώς συνδυάζουν εντυπωσιακά τοπία, οικονομικές διακοπές, εύκολη πρόσβαση και ιδανικές καιρικές συνθήκες για το ταξίδι σας. Οι δυτικές ακτές των Ιονίων νήσων χαρακτηρίζονται από άγρια ομορφιά με καταπράσινα τοπία και εκπληκτικά μπλε νερά, τέλεια αντίθεση με τα απόκρημνα ολόλευκα βράχια που κρύβουν όμορφες παραλίες. Οι ανατολικές ακτές τους διαθέτουν σχεδόν πάντοτε καλές καιρικές συνθήκες χωρίς ωστόσο να θυσιάζουν την χαρακτηριστική φυσική ομορφιά.

Αργοσαρωνικός Κόλπος, ένας παράδεισος δίπλα στην πρωτεύουσα

Ο Αργοσαρωνικός Κόλπος είναι ιδανικός για ολιγοήμερες αποδράσεις από την πρωτεύουσα με μία πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Είτε θέλετε ηρεμία, είτε ένα ταξίδι στην ιστορία της άλλοτε ισχυρής ναυτικής υπερδύναμης που ονομαζόταν Αρχαία Αθήνα, ο τόπος μοιάζει να συνδυάζει μαγικά παρόν και παρελθόν χαρίζοντας κάτι περισσότερο από απλές διακοπές.

Κυκλάδες Νήσοι, ίσως η πιο αυθεντική καλοκαιρινή εμπειρία

Οι Κυκλάδες με τον έμφυτο μινιμαλισμό τους αποτελούν σήμα κατατεθέν των καλοκαιρινών διακοπών για ολόκληρο τον κόσμο. Με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου και τους πιο γραφικούς οικισμούς οι Κυκλάδες μπορούν να σας προσφέρουν τα πάντα και ακόμη περισσότερα. Η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού στις Κυκλάδες θα σας δώσει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων για να εξερευνήσετε τις πιο όμορφες παραλίες από την άνεση του καταστρώματος της επιλογής σας. Αποκτήστε μοναδικές εμπειρίες εξερευνώντας τα νησιά που γεννήθηκε η ιστιοπλοΐα και η ναυσιπλοΐα.

Χαλκιδική, ένας επίγειος παράδεισος που θυμίζει Καραϊβική

Η χερσόνησος της Χαλκιδικής αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της βορείου και όχι μόνο Ελλάδος με μία καταπληκτική ακτογραμμή και μοναδική φυσική ομορφιά που είναι ικανή να μεταμορφώσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές με ιστιοπλοϊκό. Τα πανέμορφα τοπία της Χαλκιδικής θα σας δώσουν την ψευδαίσθηση πολλές φορές ότι βρεθήκατε σε κάποιο τροπικό παράδεισο λόγω των απέραντων αμμουδιών και των εκπληκτικών χρωμάτων της.

Πώς να βρείτε το κατάλληλο ιστιοπλοϊκό που ταιριάζει στις ανάγκες σας;

Καταρχήν το τέλειο ιστιοπλοϊκό για τις διακοπές σας στην τιμή που θέλετε, με τα χαρακτηριστικά και τις ανέσεις που ονειρεύεστε δεν πρόκειται να το κλείσετε τελευταία στιγμή ούτε αφότου φτάσετε στον προορισμό σας. Πρέπει να είστε μεθοδικοί, να προνοήσετε και να εμπιστευτείτε την πιο έμπειρη ομάδα στην ενοικίαση ιστιοπλοϊκού, έτσι θα είστε σίγουροι ότι θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο κάθε ευρώ που θα επενδύσετε για τις διακοπές σας και την ασφάλεια σας.

Θα χρειαστεί να νοικιάσετε καπετάνιο;

Αυτό θα εξαρτηθεί από την ιστιοπλοϊκή σας εμπειρία καθώς η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού μπορεί να γίνει εφόσον είστε έμπειροι ιστιοπλόοι χωρίς σκίπερ αλλά όταν πάτε διακοπές με φίλους και την οικογένεια καλό είναι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας με τους αγαπημένους σας. Με την ενοικίαση ιστιοπλοϊκού με σκιπερ θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να ανακαλύψετε περισσότερα μέρη εμπλουτίζοντας παράλληλα τις γνώσεις σας γύρω από την πλοήγηση και την ιστιοπλοΐα. Σίγουρα ένας έμπειρος σκίπερ θα γνωρίζει καλύτερα ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να εξερευνήσετε και ποια ώρα είναι κατάλληλη για να τα επισκεφτείτε όπως επίσης δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τυχόν προβλήματα, τεχνικά θέματα ή με τον καιρό.

Τελικά πώς και από πού θα νοικιάσετε το κατάλληλο ιστιοπλοϊκό;

Ευτυχώς το ίντερνετ μπορεί να σας προσφέρει πρόσβαση σε πλατφόρμες που σας βοηθούν να εντοπίσετε το ιδανικό για ενοικίαση ιστιοπλοϊκό σύμφωνα με τις ανάγκες σας, συγκρίνοντας, εφαρμόζοντας φίλτρα αναζήτησης και κάνοντας την έρευνα αγοράς μία εύκολη και ασφαλή εμπειρία. Ο ηγέτης στην αγορά ενοικίασης ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι η πλατφόρμα της Click&Boat με πάνω από σαράντα χιλιάδες σκάφη σε πάνω από εξήντα χώρες και μακρά εμπειρία εξασφαλίζοντας ότι θα κλείσετε τις καλύτερες διακοπές με τον καλύτερο επαγγελματία σκίπερ και ιδιοκτήτη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024