Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό» - Η ανακοίνωση του «Παπαγεωργίου» για τον θάνατο νεογέννητου

Θεσσαλονίκη: «Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό» – Η ανακοίνωση του «Παπαγεωργίου» για τον θάνατο νεογέννητου

Η απάντηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη στην έγκυο που έχασε το παιδί της

«Το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην Covid -19» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη νοσηλεία εγκύου και το θάνατο του νεογέννητου παιδιού της.

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αναφέρει ότι από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και τα αρχεία του νοσοκομείου προκύπτει ότι « η ίδια προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ., λόγω συσπάσεων».

« Η εξέταση», συνεχίζει η ανακοίνωση «ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε, στις 9.30 π.μ., στο χειρουργείο Covid – 19. Σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του Νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών».

«Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα Covid -19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου  στις 4/3/2022. Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου  στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25/5/2022» αναφέρει το Νοσοκομείο.

Στη Δικαιοσύνη το ζεύγος

Υπενθυμίζεται ότι το ανδρόγυνο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος γιατρών δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης (Ιπποκρατείου και Παπαγεωργίου), συνδεόμενες με τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι από τις 7:00 που ήταν στο Ιπποκράτειο κι εν τέλει την έστειλαν στο Παπαγεωργίου, μπήκε στην γυναικολογική για να γεννήσει στις 10:30. Χάθηκαν δηλαδή 3,5 πολύτιμες ώρες, γιατί ο Γολγοθάς της δεν είχε τελειώσει όταν έφτασε στο Παπαγεωργίου. Την βρήκαν θετική σε έλεγχο covid (σ.σ.: ούσα ασυμπτωματική) κι αντί να την πάνε να γεννήσει, την έβαλαν σε κλινική covid… Το νεογνό βγήκε εν τέλει άσφυγμο όπως αναφέρεται στη μήνυση και διασωληνώθηκε. Παρέμεινε στην εντατική 3 μήνες, αν και ήταν αμφίβολο ότι θα επανερχόταν και τελικά κατέληξε…

«Καταλογίζουμε ευθύνες και κατηγορούμε το μεν Ιπποκράτειο ότι δεν διέγνωσε τον κίνδυνο και στο ότι αργοπόρησαν εν μέρει και στο Παπαγεωργίου στη γυναικολογική, να κάνουν την καισαρική. Εχουμε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου» είπε ο δικηγόρος της Χαράλαμπος Αποστολίδης μιλώντας επίσης στον Alpha.

Γιαννάκος: Της έκαναν εξετάσεις και της είπα να πάει στο σπίτι της

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος είπε βασιζόμενος σε μαρτυρία συναδέλφου του από το Ιπποκράτειο: Η γυναίκα προσήλθε μία ώρα πριν τη λήξη της εφημερίας. Η γυναίκα εξετάστηκε, έγινε υπερηχογράφημα, καρδιοτοκογράφημα, διαπίστωσαν ότι δεν είχε πρόβλημα και της είπαν να πάει σπίτι της κι αν διαπιστώσει πρόβλημα να πάει σε εφημερεύον νοσοκομείο. Αυτή είναι μαρτυρία συναδέλφων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε ότι θα διαπιστωθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024