Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρασκευόπουλος: Η απόφαση για Λιγνάδη δεν είναι έξω από το γράμμα του νόμου – Αγανακτώ που κυκλοφορεί ελεύθερος

Παρασκευόπουλος: Η απόφαση για Λιγνάδη δεν είναι έξω από το γράμμα του νόμου – Αγανακτώ που κυκλοφορεί ελεύθερος

«Οι νόμοι γίνεται για όλους τους πολίτες και όχι για έναν», επισήμανε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Τη νομική διάσταση της αναστολής εκτέλεσης της ποινής στην υπόθεση Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο που προκάλεσε αντιδράσεις, εξήγησε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Καταρχήν έχουμε νομοθεσία που προβλέπει τη δυνατότητα του δικαστηρίου να χορηγήσει αναστολή εφόσον έχει ασκηθεί έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Αυτό προβλέπεται από την ποινική δικονομία. Σωστά προβλέπεται, προβλεπόταν ανέκαθεν», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Status FM.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, σε μεγάλο βαθμό το θέμα πήρε διαστάσεις για δύο λόγους και εξήγησε χαρακτηριστικά: «Ο πρώτος ήταν ότι με την αναγγελία της αναστολής υπήρξαν κοινωνικές αντιδράσεις και ο δεύτερος ήταν διότι ξαφνικά με την πρώτη συνειδητοποίηση των αντιδράσεων, η ΕΡΤ ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στον νόμο Παρασκευόπουλου, και σε αυτό αντέδρασα και εγώ».

Πέτσας: Η κοινωνία δεν θέλει ένας καταδικασμένος για βιασμό να είναι εκτός φυλακής

Την ώρα που ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως ο πελάτης του είναι αυτός που πρέπει να διαμαρτύρεται για την δικαστική απόφαση, οι αντιδράσεις για το πανό που  στην Επίδαυρο κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη, συνεχίζονται.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές, στα ελληνοτουρκικά, αλλά και σε θέματα οικονομίας.

Αναλυτικότερα, ξεκάθαρη ήταν η στάση του κ. Πέτσα σε ότι αφορά τις αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «αυτό που δεν μπορεί να ανεχθεί η ελληνική κοινωνία, αυτό που δεν θέλει είναι κάποιος που έχει καταδικαστεί για βιασμό να είναι εκτός φυλακής και να είναι ελεύθερος».

Ωστόσο, πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «τώρα, να έχουμε ένα πανό σε ένα αρχαίο θέατρο ή στον Λευκό Πύργο, αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024