Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLE Coupe: Ασκήσεις coupe γοητείας

Mercedes-Benz CLE Coupe: Ασκήσεις coupe γοητείας

Η συνύπαρξη των γραμμάτων C και Ε στην ονομασία του μοντέλου που εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης σημαίνει ότι πρόκειται για το coupe (αυτήν την φορά) μοντέλο που θα αναλάβει να υποκαταστήσει τις αντίστοιχες εκδόσεις των C και E-Class

Φωτογραφίες: Automedia

Έχοντας ήδη δει πολλές φορές την CLE Cabrio ως δοκιμαστικό πρωτότυπο να περιφέρει την επιβλητική σιλουέτα της στα πεδία δοκιμών, δεν αποτελεί έκπληξη η νέα εμφάνισή της, αυτήν την φορά σε coupe διαμόρφωση καθώς η γερμανική φίρμα είχε εκφράσει εξαρχής την πρόθεσή της να λανσάρει την CLE τόσο σε ανοιχτή όσο και κλειστή παραλλαγή αμαξώματος.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένη με τις προϊοντικές εξελίξεις στο portfolio της γερμανικής φίρμας, η CLE θα κληθεί να αναπληρώσει την απουσία εξέλιξης coupe/cabrio εκδόσεων για την νέα γενιά των C και E-Class, στο πλαίσιο εξορθολογισμού της γκάμας της γερμανικής φίρμας.

Ανεξαρτήτως του ρόλου ή μάλλον ακριβέστερα των πολλαπλών της ρόλων, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόθεση της Mercedes είναι να εξελίξει ένα coupe/cabrio μοντέλο το οποίο θα έχει το δικό του σχεδιαστικό ιδίωμα και θα προσφέρει μια γκάμα χαρακτηριστικών που δύσκολα θα μπορέσουν να αποτελέσουν αντικείμενο ανταγωνισμού, αποτελώντας μοναδικό είδος.

Για να αντιληφθεί καλύτερα κανείς το παραπάνω σκεπτικό αρκεί να φέρει στο μυαλό του την πρόσφατη SL η οποία φέρει την σφραγίδα της AMG και υπόσχεται μια ξεχωριστή σπορ προσωπικότητα και χαρακτηριστικά που δεν προσιδιάζουν σε κανένα άλλο μοντέλο της γκάμας.

Αν και η CLE δεν θα βγει από τις γραμμές παραγωγής του Affalterbach, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα επιδιώξει να ξεχωρίσει με κάθε τρόπο, επενδύοντας σε ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών που θα εγγυάται περισσότερο δυναμισμό και μια πιο διακριτή προσωπικότητα σε σχέση με τα ομοειδή τεχνολογικά μοντέλα της Mercedes-Benz.

Αφετηρία για το νέο μοντέλο θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική MRA-2 όπου ήδη βασίζονται οι νέες C-Class και S-Class. Αυτό συνεπάγεται την μέγιστη δυνατή ευελιξία σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων η οποία δεδομένα θα αποτελείται από τετρακύλινδρα μοτέρ, επικουρούμενα από ήπια υβριδική τεχνολογία στα πρότυπα της νεότερης C-Class.

Εξίσου δεδομένα στο κοντινό μέλλον, θα υπάρξουν και εκδόσεις με την υπογραφή της AMG οι οποίες θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες ενός coupe/cabrio αμαξώματος προς όφελος των επιδόσεων. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, το επικρατέστερο σενάριο είναι οι εκδόσεις με την υπογραφή της AMG να αξιοποιήσουν μια νέα εκδοχή του τετρακύλινδρου κινητήρα 2,0 λίτρων που εφοδιάζει την A 45 S σε συνδυασμό με υβριδική τεχνολογία η οποία αναμένεται να απογειώσει τα «απόλυτα» μεγέθη επιδόσεων.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, βάσει προηγούμενων κατασκοπικών λήψεων του cabrio μοντέλου ο θάλαμος επιβατών θα υιοθετήσει μια τετραθέσια διάταξη ενώ θα φιλοξενεί την ψηφιακή τεχνολογία και το σύστημα MBUX που εμφανίστηκε στην C-Class και περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών και κάθετου προσανατολισμού οθόνη αφής για το infotainment με διαγώνιο 12,3 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η πρεμιέρα του μοντέλου αναμένεται πριν την εκπνοή του 2022 αν και μένει να αποδειχθεί κατά πόσο αυτή θα αφορά τόσο την coupe όσο και την cabrio έκδοση.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024