Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Κατερίνης: Επεκτείνεται ο Καπνικός Σταθμός

Δήμος Κατερίνης: Επεκτείνεται ο Καπνικός Σταθμός

Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Κατερίνης θα απαλλοτριώσει εκτάσεις με σκοπό την επέκταση του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου στον Καπνικό Σταθμό.

Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 334.010 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης από το Πράσινο Ταμείο. Η χρηματοδότηση αφορά την απαλλοτρίωση και την μετατροπή δύο χώρων, σε κοινόχρηστους, στην Επέκταση του Καπνικό Σταθμού Κατερίνης στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2013».

Στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στον αστικό ιστό πόλεων όπως και στη Κατερίνη, οι οποίοι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αποκατάσταση του «Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» μέσω της βελτίωσης της αναλογίας του δομημένου προς τον αδόμητο χώρο.

Έτσι, δύο χαρακτηρισμένοι από το Σχέδιο Πόλης, Κοινόχρηστοι Χώροι (Ο.Τ.683 και Ο.Τ.683Α) στην Επέκταση του Καπνικού Σταθμού, αναμένεται να μετατραπούν σε χώρους αναψυχής και συνάντησης για τους δημότες.

Στο πλαίσιο του έργου, το Πράσινο Ταμείο θα καταβάλει την χρηματική αποζημίωση στους αρχικούς ιδιοκτήτες για έκταση 857,62 τ.μ., η οποία οφείλεται από τον Δήμο λόγω ελλιπούς απόδοσης από την Πράξη Εφαρμογής του Καπνικού Σταθμού, ενώ με την εξόφληση της αποζημίωσης θα συντελεστεί η απαλλοτρίωση συνολικά 6.613,20 τ.μ. στα Ο.Τ. 683 και 683Α του Καπνικού Σταθμού.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024