Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο πτήσεις στην Ελλάδα είχε κάνει το μοιραίο Antonov τον Ιούνιο

Δύο πτήσεις στην Ελλάδα είχε κάνει το μοιραίο Antonov τον Ιούνιο

Άλλες δύο φορές είχε βρεθεί στη χώρα μας το cargo αεροσκάφος Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα.

Το μοιραίο αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα, δεν βρισκόταν για πρώτη φορά στο FIR Αθηνών, καθώς είχε κάνει δύο ακόμα ταξίδια με ενδιάμεσο σταθμό τη χώρα μας τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, όπως έχουν καταγράψει οι ιστοσελίδες παρακολούθησης πτήσεων, το Antonov της σερβικής Valir DOO είχε προσγειωθεί δύο φορές τον Ιούνιο στην Κρήτη, παραμένοντας εκεί για περίπου μια ώρα την κάθε φορά.

Ειδικότερα, στις 7 Ιουνίου κατευθύνθηκε στο Τελ Αβίβ, αφού πέταξε πάνω από τα σύνορα Αλγερίας – Τυνησίας. Ωστόσο παραμένει άγνωστο το αεροδρόμιο από το οποίο προερχόταν το αεροσκάφος.

Το Antonov βρέθηκε και πάλι στο Ηράκλειο, δέκα ημέρες μετά –στις 17 Ιουνίου, προερχόμενο από το αεροδρόμιο του Παρισιού, με το τελευταίο στίγμα του να είναι πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος.

Αποδέκτης η Χεζμπολάχ;

Τα ερωτήματα για τον τελικό αποδέκτη του φορτίου που μετέφερε το Antonov παραμένουν, με ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους υποψηφίους ίσως να είναι και η Χεζμπολάχ.

Συνεχίζονται οι εργασίες εκκαθάρισης της περιοχής

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) στην αγροτική περιοχή των Αντιφιλίππων, όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Οι συνολικά οχτώ ομάδες των πυροτεχνουργών καταβάλλουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να επισπεύσουν τη συγκέντρωση και εκκαθάριση της περιοχής από τα πυρομαχικά που διασκορπίστηκαν μέσα στις αγροτικές εκτάσεις κατά την πρόσκρουση του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, όλα τα πυρομαχικά συγκεντρώνονται και μεταφέρονται στην Ξάνθη προκειμένου να ελεγχθούν και να καταστραφούν.

Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στον δήμο Παγγαίου και κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που συγκεντρώνει στοιχεία και υλικό προκειμένου να διερευνήσει επακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το αεροσκάφος.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024