Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η οργή του Ποσειδώνα φέτος ήταν βαριά

Η οργή του Ποσειδώνα φέτος ήταν βαριά

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στο περιθώριο της τελετής έπιασε κουβέντα με τους Αμερικανούς πιλότους των F-35, αλλά και των F-15

Τρίτη πρωί στην Σούδα, στην 115 Πτέρυγα Mάχης, στην πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου, στο κέντρο αυτής βρισκόταν ένα αμερικανικό F-35, δεξιά του ένα επίσης αμερικανικό F-15 και αριστερά του ένα ελληνικό F-16. Ήταν η τελετή με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της άσκησης «Poseidon’s Rage 22″. Ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών, λέγεται όταν μια άσκηση φθάνει στο τέλος της. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σούδας, «φωλιά» των πιο εξελιγμένων F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, βρέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζορτζ Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στο περιθώριο της τελετής έπιασε κουβέντα με τους Αμερικανούς πιλότους των F-35, αλλά και των F-15. Τι του είπαν οι Αμερικανοί, για τους οποίους να σημειώσω ότι είναι όλοι τους πιτσιρικάδες και κυβερνούν ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς πανάκριβο. Του μίλησαν για τους Έλληνες πιλότους που μαζί μετείχαν στην άσκηση. Έδειχναν ενθουσιασμένοι για τον επαγγελματισμό τους των Ελλήνων χειριστών των F-16, για τον τρόπο που χειρίζονται έκτακτες καταστάσεις, για τον τρόπο των αναχαιτίσεως, για την άψογη συνεργασία που είχαν τα αεροπλάνα τους με τα F-35 και τις μανούβρες πo πραγματοποιούσαν: «Είναι πολύ καλοί», του είπαν.

Πέταξαν φτερό με φτερό με τους Έλληνες στο Αιγαίο, στην ηπειρωτική χώρα, νοτίως της Κρήτης, εκεί όπου ο χάρτης Μπαχτσελί εμφάνιζε την περιοχή τουρκική: «Αυτή τη φορά η οργή του Ποσειδώνα ήταν βαριά», ακούστηκε να λέει ανώτατος αξιωματικός. Και οι Αμερικανοί πιλότοι μίλησαν για την πολυπλοκότητα της άσκησης, ότι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν μαζί με Έλληνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ τους μιλούσε για την εμπειρία του από τα F-35. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που βρισκόταν μπροστά στα F-35. Η πρώτη ήταν στο Τέξας όταν επισκέφθηκε την γραμμή παραγωγής. Σ΄έναν υποσμηναγό του F-35, του είπε χαμογελώντας «The F-35 is loading for Greece». Ο νεαρός Αμερικανός πιλότος χαμογέλασε και μπήκε στο πιλοτήριο του αεροσκάφους του.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024