Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Κούφια λόγια τα περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού

ΚΚΕ: Κούφια λόγια τα περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού

«Είναι δικαιολογημένη η οργή των κατοίκων» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Είναι δικαιολογημένη η οργή» των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής γιατί «είναι στο ίδιο έργο θεατές σε ένα διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, των κόπων μιας ζωής», ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Όπως σημείωσε, «η συμπαράσταση του ΚΚΕ είναι δεδομένη», ενώ οι δυνάμεις του κόμματος «συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης και στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη».

«Αποδείχθηκαν κούφια τα λόγια και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις μιας πυρκαγιάς», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, καμία πρόληψη, καμία απαραίτητη υποδομή μέσα στα δάση για να καθαριστούν, να ανοιχτούν οι απαραίτητοι δρόμοι και οι αντιπυρικές ζώνες», ενώ «οι καταγγελίες είναι αλλεπάλληλες ότι δεν έχουν ούτε νερό».

Όπως εξήγησε, αυτή η κατάσταση επικρατεί «γιατί η πρόληψη δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων, οι δασικές υπηρεσίες είναι αποψιλωμένες, ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς και των επιπτώσεων της δεν υπάρχει, κι αν υπάρχει είναι μόνο στα χαρτιά», ενώ «όλη αυτή η λογική της εμπορευματοποίησής της γης οπλίζει το χέρι των εμπρηστών».

Σύμφωνα με τον κ. Καραθανασόπουλο, ο λαός χρειάζεται -όπως αποφασιστικά παρενέβη για να σώσει τις περιουσίες του- να διεκδικήσει μέτρα στήριξης, συνδρομή για τη στέγασή του, να καταγραφούν γρήγορα οι ζημιές και να αποζημιωθεί στο 100%.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024