Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα»

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα»

Ο κ. Κουτσούμπας, μάλιστα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει τα μέτρα που έπρεπε ήδη να έχει πάρει και δεν το έκανε για την αντιπυρική προστασία.

Στις λαϊκές ανάγκες περιλαμβάνονται και τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, που η κρισιμότητά τους αναδείχτηκε για άλλη μια φορά με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αλλά και τώρα στα Μέγαρα, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή ομιλίας του, στη διάρκεια σύσκεψης της κομματικής οργάνωσης Αττικής με συνδικαλιστές,

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, της Παλλήνης, του Πικερμίου, του Γέρακα, της Πεντέλης, των Μεγάρων, όλων των περιοχών που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για Πεντέλη: Είχαμε καλύτερο συντονισμό από το παρελθόν – Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα

Ο γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την συμπαράστασή του και στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, όπως και σε όλους τους εθελοντές που επιχειρούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες «και με λίγα μέσα στα χέρια τους, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές».

Παράλληλα, χαιρέτισε την προσπάθεια των μελών και φίλων του κόμματος, που από την πρώτη στιγμή «συμβάλλουν στο έργο της πυρόσβεσης, προσφέροντας την αλληλεγγύη τους και την στήριξή τους σε όσους την έχουν ανάγκη», όπως είπε.

«Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία»

«Ο λαός της περιοχής, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται οργή και αγανάκτηση, βλέποντας να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, να χάνονται κόποι μιας ζωής, να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Για μια ακόμα χρονιά, ζούμε την διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων για την ‘πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού’. Ζούμε τις συνέπειες από αυτή την ‘επάρκεια’. Ένα διαρκές έγκλημα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν: και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, σημείωσε πως ζούμε τις συνέπειες από την «ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης δασών, που έπρεπε να έχει ως επίκεντρο την πρόληψη».

«Γι’ αυτό κάηκε η Πεντέλη»

«Αυτή είναι και η βασική αιτία για την πυρκαγιά στην Πεντέλη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση της γης, που λειτουργεί ως εύφλεκτη ύλη, αφού έχει οδηγήσει σε μεικτές οικιστικές και δασικές ζώνες».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως «απαιτούμε από τη κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα. Όλα αυτά δηλαδή, που έπρεπε ήδη να έχει πάρει και δεν το έκανε, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς η αντιπυρική περίοδος είναι ακόμα μπροστά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει», όπως είπε.

Και ανέφερε τα εξής:

«Απαιτείται εδώ και τώρα:

– Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και μέσα πυρόσβεσης και άλλα, με έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Να εξασφαλιστεί ως κατεπείγον μέτρο η στέγαση, η φιλοξενία, η στήριξη και η εξασφάλιση των άμεσων αναγκών των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών.

– Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση και πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024