Σταύρος Νικολαΐδης: «Ήμασταν μέσα στη φωτιά, είδα σπίτια να καίγονται»
Ο ηθοποιός μίλησε για τις τραγικές στιγμές που πέρασε προσπαθώντας να φύγει από το μέτωπο της φωτιάς
Ο Σταύρος Νικολαΐδης, ο οποίος είναι κάτοικος Διώνης, έζησε από κοντά τον πύρινο εφιάλτη. Η φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) στην Πεντέλη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις φλόγες να καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους.
Οι εστίες είναι διάσπαρτες σε Πεντέλη, Διώνη, Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα, με όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.
Οι συνθήκες σε αρκετές περιοχές είναι πολύ δύσκολες, με μεγάλες ζημιές σε σπίτια, εκτάσεις και φυσικό περιβάλλον. Πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εγκλωβιστεί ενώ μάλιστα, μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ έχει πραγματοποιήσει 600 απομακρύνσεις πολιτών από τις πληγέντες περιοχές προς ασφαλή σημεία.
- Διαβάστε επίσης: Μία ανάσα από τα σπίτια η φωτιά στην Παλλήνη – Σοκαριστικές οι εικόνες με ηλικιωμένους
Ένας από τους πολίτες που αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του ήταν και ο Σταύρος Νικολαΐδης. Ο γνωστός ηθοποιός ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram βίντεο από τη φωτιά, με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές.
Δείτε τα βίντεο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Είδα σπίτια να καίγονται»
Ο ίδιος μίλησε στο gossip-tv για τις τραγικές στιγμές που έζησε και τα όσα περιέγραψε ανατριχιάζουν.
«Αυτά που ανέβασα στο Instagram είναι περίπου πριν από 3 ώρες μέσα στη φωτιά ήμασταν. Βέβαια τώρα έχουμε εκκενώσει την περιοχή και είμαστε σε ασφαλές σημείο. Εγώ μένω στη Διώνη ουσιαστικά. Με το αυτοκίνητο ήμασταν ούτε 10 λεπτά από την φωτιά. Ελπίζω να μην γυρίσει προς τα εκεί ο αέρας αλλά προληπτικά φύγαμε από εκεί γιατί υπήρχε μεγάλος κίνδυνος. Καθώς έφευγα και περνούσα από το σημείο είδα σπίτια να καίγονται στις αυλές και μετά άκουσα ότι κάηκαν και μερικοί τοίχοι. Ευτυχώς τώρα είμαστε σε ασφαλές σημείο», είπε αρχικά.
Και συνέχισε: «Υπήρξε και κινητοποίηση της αστυνομίας από νωρίς, που μας είπαν να εκκενώσουμε την περιοχή για την ασφάλεια μας και τους ακούσαμε. Άμα τώρα φτάσει η φωτιά μέχρι εκεί που είναι το σπίτι μου, μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Πρώτα από όλα είναι ο άνθρωπος και εμείς για αυτό αποφασίσαμε να φύγουμε προληπτικά ουσιαστικά. Οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί. Σε ένα σημείο που πέρασα, εκεί που ήταν και συνεργεία, κόντευε να με κουνήσει. Ελπίζω όλα να πάνε καλά γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και κινδυνεύει τόσος κόσμος και περιουσίες».
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442