Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματικές ώρες στα πύρινα μέτωπα: Απομακρύνθηκαν 600 πολίτες - Ριπές ανέμου έως 80 χιλιόμετρα

Δραματικές ώρες στα πύρινα μέτωπα: Απομακρύνθηκαν 600 πολίτες – Ριπές ανέμου έως 80 χιλιόμετρα

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσαν τη νύχτα ακόμη  και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα

Δραματικές είναι οι ώρες για τις περιοχές της Πεντέλης, του Γέρακα και της Παλλήνης λόγω των ανεξέλεγκτων πύρινων μετώπων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός αναφέρθηκε στην εξέλιξη της φωτιάς καθώς και τις δυνάμεις που βρίσκονται στο πεδίο ώστε να γίνουν προσπάθειες να περιοριστεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσαν τη νύχτα ακόμη  και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτιά καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολη.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και η προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί  600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο. Απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112 στη διάρκεια της νύχτας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τιτάνια επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, έχουν καταγραφεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή θα γίνει μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

«Βρίσκονται όλοι στο πεδίο. Επιχειρούν 485 πυροσβέστες και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες» .

Πρόσθεσε ακόμη πως η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει όλο το δυναμικό της ενώ δυνάμεις έχουν προωθηθεί στα πύρινα μέτωπα από αρκετές περιφέρειες. Κατέληξε λέγοντας ότι μέχρι στιγμής επιχειρούν  3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν και τα εναέρια μέσα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024