Φωτιά στην Πεντέλη: Η φωτιά κλείνει δρόμους διαφυγής των κατοίκων
Η δημοσιογράφος Χριστίνα Ματθαίου, η οποία βρίσκεται στο λόφο Παλλήνης, μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει μόνο μία διέξοδος διαφυγής.
Τρομοκρατημένοι και σε απόγνωση κάτοικοι των Βορείων Προαστίων, πολλές περιοχές των οποίων έχουν παραδοθεί στις φλόγες, μαζεύουν τα εντελώς απαραίτητα και εγκαταλείπουν το σπίτι τους ψάχνοντας ασφαλές καταφύγιο, χωρίς να λείπουν και όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και αψηφώντας τις αυστηρές συστάσεις των Αρχών.
Ωστόσο, η εξάπλωση της φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης από την Πεντέλη και με σύμμαχο τους θυελλώδεις ανέμους επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές κλείνει και δρόμους διαφυγής.
Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη Λεωφόρο Μαραθώνος, με αποτέλεσμα να γίνονται εκτροπές της κυκλοφορίας, ενώ κλειστή σε μεγάλο τμήμα της είναι η Αττική Οδός.
Μας περικύκλωσε η φωτιά
Η δημοσιογράφος Χριστίνα Ματθαίου, η οποία βρίσκεται στο λόφο Παλλήνης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε χαρακτηριστικά «η φωτιά μάς έχει περικυκλώσει. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Φεύγουμε τώρα όλοι με τα αυτοκίνητά μας και εκκενώνουμε την περιοχή».
Η κυρία Ματθαίου όπως και άλλοι κάτοικοι στο λόφο Παλλήνης καταγγέλουν μάλιστα ότι δεν έχει φθάσει ακόμη στο σημείο κάποιο πυροσβεστικό όχημα.
Μάλιστα σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην περιοχή που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442