Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Άθλια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την υπόθεση Λιγνάδη

Οικονόμου: Άθλια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την υπόθεση Λιγνάδη

Ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην πτώση του Antonov, στην υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και την έντονη πολιτική αντιπαράθεση με φόντο... τις εκλογές.

Για άθλια προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συνδέσει την Δικαιοσύνη με την εξουσία και την κυβέρνηση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τα συνθήματα, που ακούστηκαν σε παράσταση στο φόντο της υπόθεσης Λιγνάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει στυγνή προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μίας δικαστικής απόφασης και μίλησε για ανευθυνότητα, λαϊκισμό.

Ο κ. Οικονόμου υπόστήριξε επίσης ότι ο προβληματισμός της κοινωνίας για την αποφυλάκιση ενός καταδικασμένου είναι εύλογος, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να γίνεται απαξίωση του θεσμού.

Παράλληλα, τόνισε πως αν η Δικαιοσύνη μπορούσε να λάβει απόφαση βάσει του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία τον Νοέμβριο του 2021, τότε η ποινή που θα είχε επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη θα ήταν ισόβια και δεν θα υπήρχε δυνατότητα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής.

«Πυρά» κατά Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μάλιστα πως οι πολιτικοί θα έπρεπε να είναι πιο εγκρατείς και υπεύθυνοι ειδικά όταν έχουν σε γνώση τον Ποινικό Κώδικα.

Επετέθη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως όταν ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι κάποιος αποφυλακίζεται επειδή είναι κολλητός της εξουσίας τότε αυτό είναι ο ορισμός της τοξικότητας.

Αντέτεινε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί με το κλίμα τοξικότητας που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αφοσιωθεί στην προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Καύσιμα, ανασχηματισμός και Power Pass

Σε ό,τι αφορά φημολογία περί δελτίου στα καύσιμα, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και τα πλέον ακραία σενάρια, εξ ου και οι τακτικές συσκέψεις για το θέμα ενώ επέμεινε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην παρατηρηθούν μεγάλα προβλήματα.

Όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία περί ανασχηματισμού, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως τα εν λόγω σενάρια δεν απηχούν τις απόψεις και τις θέσεις του πρωθυπουργού και αντέτεινε πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο έργο της και ότι δεν υπάρχει συζήτηση περί ανασχηματισμού.

Ερωτηθείς για την Τουρκία και την επιθετικότητα, που επιδεικνύει ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση είναι πάντα σε εγρήγορση και πως έχει την δυνατότητα να απαντήσει αποτελεσματικά σε κάθε πρόκληση.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου  αναφέρθηκε και στις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού μετά την πτώση του cargo αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν όσα κρίθηκαν αναγκαία για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ σημείωσε ότι ο κ. Μπίνης αποχωρεί για να αναλάβει καθήκοντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, μιλώντας για το Power Pass ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει στην τροχιά της ανευθυνότητας και της ψευδολογίας.

«Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έταξε 600 ευρώ επιστροφή σε κάθε φορολογούμενο. Ας αναφέρει μια δήλωση που να μιλάει για επιστροφή 600 ευρώ σε καθένα φορολογούμενο» συμπλήρωσε.

«Η κυβερνητική εξαγγελία ήταν ξεκάθαρη και προέβλεπε ρητά ότι οι επιστροφές θα ήταν στο 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων των καταναλωτών» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες και τους θεωρεί «εύκολα κορόιδα προς εξαπάτηση».

Δείτε το βίντεο:

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024