Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με την περιοχή του Ντονμπάς να παραμένει στο επίκεντρο αφού η Ρωσία επιδιώκει να καταλάβει όλη τη συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ.
Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε νέα του ανάρτηση για την πορεία του πολέμου, υποστηρίζει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner στην Ουκρανία για να ενισχύσει τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής, αλλά ότι οι απώλειες που έχει υποστεί είναι πιθανό να επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά της.
Το υπουργείο Άμυνας σημειώνει στην καθημερινή ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών για την κατάσταση στην Ουκρανία ότι:
Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner για να ενισχύσει τις δυνάμεις πρώτης γραμμής και να μετριάσει τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις απώλειες.
Η Wagner έχει σχεδόν σίγουρα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις πρόσφατες μάχες, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης της Ποπάσνα και του Λισιτσάνσκ. Οι μάχες αυτές έχουν προκαλέσει βαριές απώλειες στη Wagner.
Η Βάγκνερ μειώνει τα πρότυπα στρατολόγησης, προσλαμβάνοντας κατάδικους και άτομα που είχαν μπει σε «μαύρη λίστα». Πολύ περιορισμένη είναι η εκπαίδευση που γίνεται στους νεοσυλλέκτους.
Το βρετανικό ΥΠΕΞ συνεχίζει λέγοντας ότι «αυτό θα έχει πολύ πιθανό αντίκτυπο στη μελλοντική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της ομάδας».
Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 18 July 2022
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας