Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαίνια δημοτικού θεάτρου «Ειρήνη Παπά» στο Χιλιομόδι

Εγκαίνια δημοτικού θεάτρου «Ειρήνη Παπά» στο Χιλιομόδι

Εγκαίνια του νέου θεάτρου «Ειρήνη Παπά» στο Χιλιομόδι θα πραγματοποιηθούν αύριο και ο Δήμαρχος Κορίνθου προσκαλεί τον κόσμο να δώσει το παρών.

«Είναι μια σπουδαία ημέρα η αυριανή για τον δήμο μας. Εγκαινιάζουμε το νέο ανοιχτό θέατρο στο Χιλιομόδι και τιμούμε μια σπουδαία Ελληνίδα την Ειρήνη Παπά» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων σημειώνοντας πως στο θέατρο θα φιλοξενηθούν σημαντικές παραστάσεις και εκδηλώσεις όπως η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «ΜΗΔΕΙΑ» την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 αλλά και το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου από το Κορινθιακό θέατρο «Β.Ρώτας» το διάστημα 22 Ιουλίου – 1 Αυγούστου.

Το πέτρινο θέατρο στο Χιλιομόδι είναι χωρητικότητας περίπου 800 θεατών.  Πρόσφατα μάλιστα στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κορίνθου στις Συρακούσες, όπου υπάγραφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κορίνθου και του Δήμου Συρακουσών, προβλέπονται από κοινού πολιτιστικές διοργανώσεις.

Το μνημόνιο συνεργασίας πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στη διοργάνωση «καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, εργαστηρίων, σεμιναρίων, συνεδρίων και δημοσιεύσεων για τη διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης κυρίως  του σχολικού και πανεπιστημιακού κόσμου των δύο κέντρων», αλλά και σε έργα ικανά να έχουν  πρόσβαση σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Δεξιά στην φωτογραφία ο Δήμαρχος Κορίνθου

Για την παρακολούθηση κοινών δραστηριοτήτων θα εξεταστεί η σύσταση μιας πολύ μικρής «Επιτροπής Συρακουσών –  Κορίνθου».

Το Φεστιβάλ Μαθητικού Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στην Κόρινθο είναι επίσης βασικός στόχος. «Σκεφτόμαστε – εξήγησε ο Ιταλός δήμαρχος  Francesco Italia– μια επιχειρησιακή συνεργασία ικανή να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις κοινότητές μας με βάση ένα κοινό όραμα. Θέλουμε να επεκτείνουμε τις πολιτιστικές μας προσφορές προς όφελος της μεγαλύτερης κοινωνικής συνοχής που θα επιτευχθεί μέσω της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης. Κοινά περιεχόμενα, λοιπόν, και κοινές στρατηγικές επικοινωνίας γιατί η σύγκριση είναι ευκαιρία για εμπλουτισμό και γνώση».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024