Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλκης Καμπανός: Σε δίκη και οι 12 κατηγορούμενοι - Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού παιδιού

Αλκης Καμπανός: Σε δίκη και οι 12 κατηγορούμενοι – Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού παιδιού

«Oι θύτες να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η οικογένειά μας δεν θέλει κάτι παραπάνω από αυτό».

Η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πρότεινε την παραπομπή σε δίκη και των δώδεκα κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη  σχολιάζοντας την απόφαση, εξήγησε πως εκείνος «δεν θέλει εκδίκηση, αλλά δικαίωση».

Η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε με βούλευμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να δικαστούν και οι 12 νεαροί για την στυγερή δολοφονία του 19χρονου στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την ίδια να σημειώνει πως: «Eνεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο».

Διαβάστε επίσης:Αλκης Καμπανός: Αίτημα στην Εισαγγελία να γίνει η δίκη στην Αθήνα – Τι επικαλείται ο Αλέξης Κούγιας

Δολοφονία Άλκη: Νέα στοιχεία από την έκθεση DNA – Ποιους κατηγορούμενους «καίει»

Ο πατέρας του Άλκη, κ. Αριστείδης Καμπανός, αναφέρει στο ThessToday.gr: «Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη γνωρίζει το καθήκον της και θα πράξει προς όφελος όλης της κοινωνίας. Η θυσία του Άλκη θέλω να αποτελέσει ένα γεγονός ένωσης και όχι διχασμού» και προσθέτει πως πλέον όλα μπήκαν στην τελική ευθεία και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελέας: Όλοι στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Αφού χαρακτήρισε ως μία «κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας» την πρόταση της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών, ο κ. Καμπανός είπε πως το μόνο που περιμένει είναι: «Oι θύτες να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η οικογένειά μας δεν θέλει κάτι παραπάνω από αυτό».

Στην Αθήνα η δίκη

Ο κ. Καμπανός, μαζί με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως σε περίπτωση που η υπόθεση παραπεμφθεί σε δίκη, αυτή θα έπρεπε να γίνει στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, καθώς αν συμβεί αυτό: «Tο σίγουρο είναι πως θα δημιουργηθούν έκτροπα, και εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω αυτό το γεγονός να διχάσει την πόλη μας αλλά να μας ενώσει όλους σαν κοινωνία. Δεν αφορά καμία ομάδα».

Δολοφονία Άλκη: Να γίνει στην Αθήνα η δίκη ζητά η οικογένεια του 19χρονου

Πάνω από 30 τραύματα

Πάνω από 30 τραύματα είχε το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που δέχθηκε δολοφονική οπαδική επίθεση στην Θεσσαλονίκη, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με το πόρισμα τα τέσσερα από αυτά ήταν στο κεφάλι ενώ, άλλα δύο, ήταν ρωγμώδη κατάγματα.

Ο θάνατος

Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Θεσσαλονίκη: Νέο graffiti για τα γενέθλιά του 19χρονου Άλκη δίπλα από το σημείο της δολοφονίας του

Υπενθυμίζεται ότι η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση είχε περιγράψει την βαναυσότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, στην μηριαία αρτηρία με το δρεπάνι, με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και με λοστούς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024