Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σομαλία: Λουτρό αίματος από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ξενοδοχείο

Σομαλία: Λουτρό αίματος από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ξενοδοχείο

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έπεσαν με το αυτοκίνητο, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, στον εξωτερικό τοίχο του ξενοδοχείου

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε ένα ξενοδοχείο, στην κεντρική Σομαλία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Διαβάστε επίσης:Σομαλία: 800.000 ξεριζωμένοι εξαιτίας της ξηρασίας

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι 14 άνθρωποι ενώ καταστράφηκε το ξενοδοχείο και τα γειτονικά κτίρια στην πόλη Τζοουχάρ, που απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Διαβάστε επίσης: Σομαλία: Επιστρέφουν οι ΗΠΑ με νέες χερσαίες δυνάμεις – Νέο μέτωπο ανοίγει ο Μπάιντεν

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έπεσαν με το αυτοκίνητο, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, στον εξωτερικό τοίχο του ξενοδοχείου Nur-doob, το οποίο επιλέγουν συχνά για τη διαμονή τους πολλοί πολιτικοί. «Σκότωσαν πέντε πολίτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες που εργάζονταν στο ξενοδοχείο και φύλακες ασφαλείας», είπε ένας αστυνομικός, ο Μοχάμεντ Άλι. «Άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μάλιστα κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν μέσα σε κτίρια τα οποία δεν είναι καν κοντά στο ξενοδοχείο», πρόσθεσε.

Αλ Κάιντα

Οι Σεμπάμπ, μια οργάνωση που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα και προσπαθεί να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ανέλαβαν την ευθύνη με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο ισλαμιστικής προπαγάνδας. Οι ισλαμιστές αντάρτες εκδιώχθηκαν από τη Μογκαντίσου και από άλλες πόλεις το 2011, χάρη στην επέμβαση μιας δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης, όμως διατηρούν τον έλεγχο μεγάλων περιοχών στην ύπαιθρο.

Ο νέος πρωθυπουργός

Ο νέος πρωθυπουργός Χάμζα Άμπντι Μπάρε, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο μετά τις βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους τραυματίες.

Ο Μοχάμεντ Άλι είπε ότι η έκρηξη αυτή ήταν «η ισχυρότερη που έχει δει ποτέ στην Τζοουχάρ».

Πτώματα

Ο Μάχαντ Ιμπραχίμ, ένας κάτοικος της πόλης, αφηγήθηκε ότι είδε θραύσματα και σύννεφα καπνού και στάχτης. «Είδα πτώματα κάτω από τα συντρίμμια της πλευράς του ξενοδοχείου που κατέρρευσε», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι από το ωστικό κύμα ξεκόλλησε η στέγη του σπιτιού του.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024