Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H αναβίωση των ναυπηγείων στην Ελλάδα

H αναβίωση των ναυπηγείων στην Ελλάδα

Το ναυπηγείο Σκαραμαγκά έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, καθώς υπάρχει ήδη η προοπτική να λειτουργεί με μία μεγάλη καθετοποιημένη μονάδα για κατασκευή μεγάλων πολεμικών πλοίων και συντήρηση ηλεκτρονικών συστημάτων για την χώρα μας

Μία μεγάλη προοπτική για την χώρα μας, γίνεται σταδιακά πραγματικότητα και αφορά την αναβίωση των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, με πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, με συνέπεια την στήριξη της ελληνικής οικονομίας σε μία δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη λειτουργεί και εκσυγχρονίζεται το ναυπηγείο στο Νεώριο της Σύρου από την εταιρία ONEX, που επενδύει συστηματικά στην Ελλάδα ως αμερικανικός όμιλος, ενώ έχει ήδη κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός και είναι σε εξέλιξη η αναδόμηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που είναι και η ναυαρχίδα των ναυπηγείων στην χώρα, γεγονός που μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία, σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην κατασκευή και επισκευή ενός πλοίου, πολεμικού και εμπορικού.

Το ναυπηγείο Σκαραμαγκά έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, καθώς υπάρχει ήδη η προοπτική να λειτουργεί με μία μεγάλη καθετοποιημένη μονάδα για κατασκευή μεγάλων πολεμικών πλοίων και συντήρηση ηλεκτρονικών συστημάτων για την χώρα μας, καθώς και με μία έταιρη μονάδα για εμπορικά πλοία, στοχεύοντας την κατασκευή και επισκευή mega yachts.

Επίσης υπάρχει σημαντική άνοδος στον όγκο εργασιών στην ζώνη του Περάματος, ενώ είναι σε εξέλιξη και η συμφωνία εξυγίανσης για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, καταλήγοντας σε μία αξιόλογη και σημαντική τριπλέτα ναυπηγείων στην χώρα, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Η οικονομική ανάπτυξη μέσω της ναυτιλίας είναι κομβικής σημασίας, καθώς ο ελληνόκτητος στόλος παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο και είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία ναυπηγείων με διεθνείς δραστηριότητες, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των Ελλήνων εφοπλιστών και όχι μόνο.

Είναι βασικό να τονιστεί, πως με αφορμή την ναυτιλία και τα ναυπηγεία, λειτουργούν συμπληρωματικά πάνω από εκατό συναφή επαγγέλματα σε όλο τον προμηθευτικό κύκλο των logistics, με αποτέλεσμα τόσο την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην χώρα μας

Εν κατακλείδι, η κατάκτηση της Ελλάδας της γεωστρατηγικής της θέσης μέσω της ανάπτυξης των ναυπηγείων της, θα της προσδώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, τόσο στο διεθνές εμπόριο, όσο και στην αυτάρκεια και επάρκεια της αποτρεπτικής ικανότητας του πολεμικού μας ναυτικού.

Ο Μελέτης Ρεντούμης είναι οικονομολόγος τραπεζικός

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024