Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gentleman Jack: «Μας άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή» - Τηλεθεατές παίρνουν το «όπλο» τους για τη σειρά που κόβεται

Gentleman Jack: «Μας άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή» – Τηλεθεατές παίρνουν το «όπλο» τους για τη σειρά που κόβεται

Θα καταφέρουν να εισακουστούν;

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους φανς του Gentleman Jack η ανακοίνωση ότι η ιστορική δραματική σειρά του BBC και του HBO δεν θα επιστρέψει στην μικρή οθόνη για μια τρίτη σεζόν.

«Το HBO δεν θα προχωρήσει σε τρίτη σεζόν του Gentleman Jack», ανέφερε χαρακτηριστικά το δίκτυο χωρίς ωστόσο, να κάνει γνωστό τον λόγο για τον οποίο δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η σειρά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους πρωταγωνιστές και τους παραγωγούς για τη συνεργασία που είχαν από το 2019.

Το Gentleman Jack, που είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ξετυλίγει τη ζωή της Αν Λίστερ, μιας Βρετανίδας, που διαφοροποιείται από τα γυναικεία στερεότυπα του 19ου αιώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου έζησε.

Εκτυλίσσεται το 1832 στο Χάλιφαξ του Δυτικού Γιορκσάιρ, όπου η γαιοκτήμονας Λίστερ (την υποδύεται η Σούζαν Τζόουνς) είναι αποφασισμένη να ξαναδώσει ζωή στο πατρικό της, θέτοντας στόχο της να επαναλειτουργήσει τα ανθρακωρυχεία της περιοχής και να κυνηγήσει τον ιδανικό γάμο. Όμως, το πρόσωπο που σχεδιάζει να παντρευτεί δεν είναι άντρας.

Οι φανατικοί της σειράς μιλώντας στον «Guardian» εξομολογούνται τι σημαίνει το Gentleman Jack για αυτούς και εκφράζουν την αντίθεσή τους με το πρόωρο τέλος του.

«Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου»

«Περίμενα περισσότερα από 63 χρόνια για να δω κάτι σαν το Gentleman Jack στην τηλεόραση. Στη σειρά βλέπουμε την Αν να έχει πολλά από τα ίδια θέματα, συναισθήματα και εμπόδια που αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα οι λεσβίες στην εποχή μας. Το να «γνωρίσω» την Λίστερ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου», λέει ο 66χρονος Ρόμπιν από το Τέξας.

«Παρακολουθώντας το «Gentleman Jack» άνοιξα την καρδιά μου στον εαυτό μου»

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο «μουδιασμένη» είχα γίνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν αισθανόμουν πια και σπάνια εξέφραζα τα συναισθήματά μου. Αλλά βλέποντας το Gentleman Jack άνοιξα ξανά την καρδιά μου στον εαυτό μου. Κάθε σκηνή μπορούσε να προκαλέσει κάτι διαφορετικό: Χαμόγελα, γέλιο, δάκρυα, θυμό. Τώρα, νιώθω ξανά ο εαυτός μου», παραδέχεται η Στέφανι, 58 ετών από το Ουισκόνσιν.

«Είναι οι άνθρωποι που γνώρισα μέσω της Αν Λίστερ»

«Για μένα το σημαντικό είναι η κοινότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Αν Λίστερ, η οποία αποτελείται κυρίως από queer γυναίκες και μη δυαδικά άτομα όλων των ηλικιών. Ως κάποια που δεν έχει πραγματικούς queer φίλους, γνώρισα ανθρώπους μέσω της σειράς που με βοήθησαν να συμβιβαστώ με τον εαυτό μου και τη σεξουαλικότητά μου», περιγράφει η 20χρονη Μπέλλα από τη Σουηδία.

«Ήταν αστείο, σέξι, πρωτοποριακό»

«Η σειρά ήταν απλά υπέροχα γραμμένη.  Ήταν συναρπαστική, αστεία, σέξι και πρωτοποριακή για την τηλεόραση, με υπέροχες ερμηνείες. Είμαι πραγματικά στεναχωρημένος που δεν θα συνεχιστεί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ταξίδι τελείωσε, ενώ η ιστορία μόλις είχε αρχίσει», σημειώνει με τη σειρά του ο Τζο, 45 ετών από το Γουότφορντ.

«Το Gentleman Jack ήταν η πρώτη επιβεβαίωση που είχα»

«Το Gentleman Jack ήταν η πρώτη επιβεβαίωση που είχα, σε ηλικία 58 ετών, ότι γεννήθηκα έτσι και ότι είμαι καλός άνθρωπος. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στη δημιουργό και το καστ που έφεραν την Αν Λίστερ στις καρδιές και στα σπίτια μας», τονίζει η Τζούλι από τη Γαλλία.

«Ανακάλυψα καινούργια κομμάτια του εαυτού μου»

«Το Gentleman Jack έχει αλλάξει τη ζωή μου κυριολεκτικά. Αυτή τη στιγμή εκπονώ διεπιστημονικό διδακτορικό στην κληρονομιά, τον τουρισμό και τον λεσβιακό και queer προσδιορισμό. Αυτή η σειρά μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ και να επικοινωνήσω με μια παγκόσμια κοινότητα θαυμαστών και μελετητών. Ως λεσβία και ως άτομο που δεν χωράει στο κουτί της «γυναίκας», το να βλέπεις την Αν να δείχνει τη στοργή της στις γυναίκες που αγαπάει είναι σα να ανακαλύπτεις ένα κομμάτι του εαυτού σου που δεν είχες ανακαλύψει ακόμα. Είμαι απερίγραπτα ευγνώμων στη δημιουργό της σειράς και θα ήθελα πολύ να συνεχιστεί ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους έτσι. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα», υπογραμμίζει η Σάρα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024