Φωτιά στην Καλλιθέα Πάτρας: Εκκενώνονται τα χωριά Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή
Η φωτιά είναι σε αγροτοδασική έκταση του Δήμου Πατρέων και στο σημείο επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Καλλιθέα της Πάτρας, όπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει σε αγροτοδασική έκταση.
Προληπτική εκκένωση
Μάλιστα με μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι σε Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή Αχαΐας, καλούνται να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητές τους και να κινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.
Διαβάστε επίσης Φωτιά στον Ωρωπό: Σπίτι κάηκε ολοσχερώς
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 35 οχήματα με 118 άνδρες της Πυροσβεστικής, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.
Γενική επιφυλακή – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικό τμήμα, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.
Οι ανησυχίες και οι φόβοι της πυροσβεστικής -σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr- δεν έγκεινται σε πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής, αλλά στην επέκταση της φωτιάς προς το βουνό λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

- Ενοικίαση ακινήτων – Πότε ο ιδιοκτήτης δικαιούται αποζημίωση για φθορές – Πώς μπορεί να τη διεκδικήσει
- Η Παρί Σεν Ζερμέν εξετάζει την απόκτηση του Φεράν Τόρες
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442