«Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού» σχολίασε ο Δ. Μάντζος αναφορικά με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το Power Pass

Επικριτικός αναφορικά με τις νέες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Power Pass εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει σφεντόνες στους πολίτες να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού».

Πλαφόν στα τιμολόγια και μείωση ΦΠΑ

Στο πλαίσιο αυτό ο Δημήτρης Μάντζος επαναφέρει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει».

Διαβάστε επίσης Ηλιόπουλος: Ρεκόρ αλαζονείας Μητσοτάκη με το Power Pass

Διαβάστε επίσης ΚΚΕ: Κοροϊδία οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το Power Pass

Σφεντόνες για να πολεμήσουν τις βόμβες

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου έχει ως εξής:

«Είμαστε σε πόλεμο, είπε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και «ξεχνώντας» ότι τα έσοδα από τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, που δήθεν επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω του Power Pass, προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες.

»Εν μέσω όμως πολέμου, αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές, κατάργησε τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ ελαφρύνοντας με μόνιμο τρόπο έχοντες και κατέχοντες και ανέχεται την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα.

»Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού, του πέμπτου υψηλότερου στην ευρωζώνη σημειωτέoν. Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει. Οι πολίτες είναι απελπιστικά μόνοι στον πόλεμο που περιγράφει ο Πρωθυπουργός. Μόνο του όμως θα τον αφήσουν και αυτόν στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν.

»Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιμένουμε στις προτάσεις μας για ελέγχους στην αγορά με ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άμεση επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα για όσο διάστημα ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ορίων».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr