Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μπακογιάννης: Ταξίδι-αστραπή στην Πεσκάρα της Ιταλίας

Κώστας Μπακογιάννης: Ταξίδι-αστραπή στην Πεσκάρα της Ιταλίας

Με ποιους συναντήθηκε

Στην Ιταλία βρέθηκε για λίγες μόλις ώρες ο Δήμαρχος Αθηναίων, συναντώντας κορυφαία στελέχη του πολιτικού κόσμου της γείτονος χώρας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε χθες μια ιδιαιτέρως παραγωγική συνάντηση με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μαϊο, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σχετικά με όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη, όπως είναι ο εν εξελίξει πόλεμος στην Ουκρανία και η επακόλουθη ενεργειακή κρίση.

Ενδιαφέρον των Ιταλών για τις πρωτοβουλίες του Δήμου της Αθήνας

Έπειτα από πρόκληση του γερουσιαστή Λουτσιάνο Ντ’ Αλφόνσο ο Κώστας Μπακογιάννης συμμετείχε σε μια ανοιχτή συζήτηση με τον Δήμαρχο της πόλης Carlo Masci, il Sindaco che ama Pescara.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Λουίτζι Ντι Μαϊο και ο Λουτισάνο Ντ’ Αλφόνσο

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πλέγμα δράσεων που υλοποιεί η δημοτική αρχή στους τομείς που έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον ως καλές πρακτικές.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέλυσε τις δράσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, με τους Ιταλούς να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Οι συνομιλητές του Δημάρχου έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Αθήνα σε ο,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης και την πράσινη μετάβαση της, ενώ αναγνώρισαν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμαρχος προκειμένου να καταστεί η πρωτεύουσα βασικός πρωταγωνιστής στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

O Κώστας Μπακογιάννης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας

Σε ανάρτηση του στα social media ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει: «Ταξίδι αστραπή στην Πεσκάρα, για μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μαϊο,  και μια ανοιχτή συζήτηση, έπειτα από πρόκληση του γερουσιαστή Λουτσιάνο Ντ’ Αλφόσνσο. Μιλήσαμε για το αναπτυξιακό παράδειγμα της Αθήνας και τον τρόπο που προχωράμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση, ενώ μοιραστήκαμε την αγωνία μας για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Carlo Masci, il Sindaco che ama Pescara για τη φιλοξενία».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024