Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα ναυάγια της Κέας σε δημόσια θέα

Τα ναυάγια της Κέας σε δημόσια θέα

Τα ναυάγια της Κέας και η ιστορία των θαλασσών του νησιού, αποτυπωμένα όλα σε μια υπαίθρια έκθεση που θα διαρκέσει έως 31 Αυγούστου.

Σε ένα υπαίθριο μουσείο έχει μετατραπεί ο Δήμος Κέας, καθώς η έκθεση «Τα ναυάγια και η ιστορία των θαλασσών της Κέας» δεσπόζουν στο νησί.

Ο Δήμος Κέας με την Δήμαρχο Ειρήνη Βελισσαροπούλου, δίνει μεγάλη έμφαση στο γεγονός που αποτελεί πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών και διέθεσε κεντρικά σημεία για την διοργάνωση της έκθεσης, η οποία θα διερκέσει ως τις 31 Αυγούστου 2022.

Πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει το παλιό φανάρι του Αγίου Νικολάου, το οποίο τοποθετήθηκε σε προθήκη και μπορεί κανείς να το θαυμάσει φωτισμένο με φόντο τον ίδιο τον φάρο που κάποτε το φιλοξενούσε. Η πλατεία γύρω του αναδιαμορφώθηκε και ονομάστηκε Πλατεία Φάρου.

Παράλληλα, φωτισμένες προθήκες στην πλατεία αυτή, στην Πλατεία Ηρώων και στο Κέντρο Κοινότητας εξιστορούν, μέσα από κείμενα και εικόνες, ιστορίες που καθόρισαν την Κέα και την έφεραν ως το σήμερα.

Η σημαία του Λάμπρου Κατσώνη κυματίζει δίπλα στην προτομή του στην Πλατεία Ηρώων. Αξίζει να διαβάσει κανείς εκεί την ιστορία του, όπως και της αγωνίστριας Άννας Λαούπη. Λίγο πιο δίπλα, οι χάρτες των παλιών περιηγητών παρουσιάζουν την Κέα μέσα από τα μάτια τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024