Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι ο Μπάιντεν δεν θα επιδιώξει να στρέψει τη Σαουδική Αραβία κατά της Ρωσίας

Ρωσία: Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι ο Μπάιντεν δεν θα επιδιώξει να στρέψει τη Σαουδική Αραβία κατά της Ρωσίας

Ο Πεσκόφ στέλνει παράλληλα και μήνυμα στο Ριάντ, να μην διαταραχθούν οι μεταξύ τους σχέσεις

Έμμεσες προειδοποιήσεις στέλνει η Ρωσία στην Αμερική, σχετικά με το ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία. Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με το ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία θα προωθήσει την επιχειρηματολογία του για μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές της βενζίνης, όπως δήλωσε χθες ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Σάλιβαν, το θέμα του Ιράν αναμένεται επίσης ότι θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη, σε μία περιοχή που ανησυχεί σχετικά με την επιρροή της Τεχεράνης. Οπότε θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι το Κρεμλίνο ανησυχεί και για το Ιράν

Πώς εμπλέκεται το Ιράν;

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε χθες ότι το Ιράν προετοιμάζεται να διαθέσει στη Ρωσία αρκετές εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), μερικά από τα οποία είναι όπλα κατάλληλα προς χρήση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Επίσης είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι το Ιράν προετοιμάζεται να εκπαιδεύσει ρωσικές δυνάμεις στη χρήση αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι προειδοποιήσεις από το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία δεν θα χρησιμοποιηθεί για να ενθαρρυνθούν αντιρωσικές σχέσεις, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πείσουν το Ριάντ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εν μέσω αλματώδους αύξησης των τιμών.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο εξαγωγέας πετρελαίου μετά τη Σαουδική Αραβία και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου παγκοσμίως, έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία εντός του πλαισίου της συμμαχίας ΟΠΕΚ+, στην οποία συμμετέχουν οι κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου του κόσμου.

«Είμαστε εντός του πλαισίου των συμφωνιών της ΟΠΕΚ+ και έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση το έργο που προσπαθούμε να επιτελέσουμε με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανόμενων κορυφαίων εταίρων όπως είναι η Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση τις σχέσεις μας και την επικοινωνία μας με το Ριάντ και σίγουρα ελπίζουμε ότι η οικοδόμηση σχέσεων και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Ριάντ και άλλων πρωτευουσών του κόσμου σε καμία περίπτωση δεν θα κατευθύνεται εναντίον μας».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024