Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία - Το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ντράγκι

Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία – Το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ντράγκι

Στελέχη της Λέγκα σχολίασαν ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία που στηρίζει τον Ντράγκι έπαψε να υφίσταται».

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ανακοίνωσε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ότι αύριο, Πέμπτη, στη Γερουσία της Ιταλίας, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

«Οι απαντήσεις που μας δόθηκαν, στα θέματα που θέσαμε, δεν αρκούν», δήλωσε ο πρόεδρος των «πεντάστερων» και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Διαβάστε επίσης: Ένας διαφορετικός Μάριο Ντράγκι – Αυτοσαρκάστηκε με ανέκδοτο για τους τραπεζίτες

Στελέχη της Λέγκα σχολίασαν ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία που στηρίζει τον Ντράγκι έπαψε να υφίσταται».

Αναμένεται να διαπιστωθεί τώρα, τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Αν θα ζητήσει, δηλαδή, από τον Μάριο Ντράγκι να εξακριβώσει αν συνεχίζει να διαθέτει την εμπιστοσύνη της ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τις τελευταίες ημέρες ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να κυβερνά με πλειοψηφία διαφορετική από εκείνη που τον στήριξε μέχρι σήμερα.

Η δήλωση Κόντε

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Τζουζέπε Κόντε: «Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, η κατάσταση έχει αλλάξει. Είμαστε το μόνο κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για έκτακτες ανάγκες. Χρειάζεται μια διαφορετική φάση. Οι δηλώσεις του Ντράγκι δεν αρκούν. Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», γράφει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Στη συνέχεια, προσθέτει η ιταλική εφημερίδα, «προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του: «Σε αυτό το στάδιο, ποιο είναι το καθήκον μιας υπεύθυνης πολιτικής δύναμης; Να σιωπά; Ή να καταγγείλει, ώστε να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα;».

«Πάμε σε εκλογές»

Ο Ματέο Σαλβίνι ήδη από το απόγευμα αποφάνθηκε: «Αν οι 5S δεν ψηφίσουν το διάταγμα, τότε τέλος, λέξη στους Ιταλούς! Πάμε σε εκλογές».

Ενώ οι κυβερνήτες της Λέγκας του Βορρά, Λούκα Ζάια και Ατίλιο Φοντάνα δήλωναν, αντίστοιχα: «Ελπίζω να μην υπάρχουν λόγοι για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, οπότε κινδυνεύουμε με ένα επικίνδυνο κενό» και «Η πεποίθησή μου είναι ότι ο Ντράγκι πρέπει να συνεχίσει».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024