Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Πιάστηκε με 21 κιλά κοκαΐνη - Πώς την γλίτωσε με αναστολή;

Πάτρα: Πιάστηκε με 21 κιλά κοκαΐνη – Πώς την γλίτωσε με αναστολή;

Τι ζύγισαν οι δικαστές

Όταν αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Πάτρας και το φορτηγό του πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο από τους λιμενικούς και με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, η δράση του αποκαλύφθηκε.

Ο επαγγελματίας οδηγός του φορτηγού οχήματος από την πρώτη στιγμή ομολόγησε την πράξη του και μάλιστα πλήρωσε το τίμημα με την προσωρινή του κράτηση στη φυλακή για 15 μήνες.

Τι του αναγνώρισαν

Χθες Τρίτη, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών αντιμέτωπος με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, δηλαδή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου, ευρισκόμενος αντιμέτωπος ακόμα και με ισόβια κάθειρξη, όπως αναφέρει το flamis.gr.

Ωστόσο, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο επαγγελματίας οδηγός από την Αθήνα που είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2021 στο λιμάνι της Πάτρας, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικές περιστάσεις του νόμου και του επεβλήθη ποινή φυλακίσεως 3 ετών με αναστολή. Η απόφαση του δικαστηρίου του άνοιξε την πόρτα της αποφυλάκισης και ο ίδιος – αλλά και οι συγγενείς του -δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους από την ανατροπή στην υπόθεση που προέκυψε μετά από αξιολόγηση όλων των δεδομένων.

To  χρονικό

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει την ποσότητα των 21,500 κιλών κοκαΐνης από την πόλη Ούντινε της Ιταλίας.
Απολογούμενος στο δικαστήριο παραδέχθηκε εξ αρχής την πράξη του και όπως είπε χαρακτηριστικά, αναγκάστηκε πρώτη φορά να παρανομήσει στη ζωή του λόγω υπερβολικών χρεών τα οποία διογκώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Από τα στοιχεία που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Πατρών Ερμής Παπουτσής προέκυψε ότι κατά την πολυετή του επαγγελματική δραστηριότητα ως επαγγελματίας οδηγός διεθνών μεταφορών δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές για κανένα αδίκημα και πως αναγκάστηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά ευρισκόμενος σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι πρόκειται περί απλής συνέργειας σε απλή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024