Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλιππίνες: «Χαμογέλα ρε... Είναι υποχρεωτικό»

Φιλιππίνες: «Χαμογέλα ρε… Είναι υποχρεωτικό»

Δήμαρχος στις Φιλιππίνες με το παρατσούκλι «Άρης» έχει απαιτήσει από το προσωπικό και τους τοπικούς αξιωματούχους να χαμογελούν σε κάθε δημόσια παρουσία τους.

Μια απίστευτη απαίτηση έχει δήμαρχος στις Φιλιππίνες από το προσωπικό των υπηρεσιών και τους αξιωματούχους. Ούτε λίγο ούτε πολύ έχει καταστήσει υποχρεωτικό σε όλους να χαμογελούν όταν είναι στη δουλειά και απειλεί με ποινές αυτούς που δεν συμμορφώνονται.

Όπως σημειώνει ο Guardian, ο Αριστοτέλης «Άρης» Λ Αγγίρε, δήμαρχος Μουλανέι στο Κεζόν, προσπάθησε να αντιμετωπίσει ένα προφανές πρόβλημα χαμηλής ψυχολογίας μεταξύ του προσωπικού υπογράφοντας εκτελεστικό διάταγμα για την υιοθέτηση μιας «πολιτικής χαμόγελου».

Τι αναφέρει η διαταγή

Η πολιτική αυτή θα αποτελέσει ένα από τα εμβληματικά προγράμματα της διοίκησης, σύμφωνα με τη διαταγή, και θα «προσδώσει ειλικρίνεια δείχνοντας ένα αίσθημα ηρεμίας και φιλικής ατμόσφαιρας».

Ο «Άρης» αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει «αυστηρή συμμόρφωση» με την πολιτική μεταξύ «όλων των υπηρεσιών, γραφείων, μονάδων και τμημάτων» κατά την εξυπηρέτηση του κοινού και ότι οι ανθρώπινοι πόροι θα παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρακολούθησης του προσωπικού.

«Κάθε υπάλληλος/αξιωματούχος που διαπιστώνεται μέσω κατάλληλων μέτρων ότι έχει παραβιάσει την παρούσα διαταγή θα αντιμετωπίζει πιθανές διοικητικές ευθύνες σε σχέση με τους ισχύοντες νόμους, πολιτικές, κατευθυντήριες γραμμές, κανόνες και κανονισμούς», αναφέρει η διαταγή, η οποία φέρει ημερομηνία 5 Ιουλίου.

«Δεν είναι μόνο ο Άρης»

Ο Αγκίρε δεν είναι ο μόνος αξιωματούχος που επιμένει ότι τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι πιο χαρούμενα. Ο Κέβιν Ανάρνα, πρόσφατα εκλεγμένος δήμαρχος της Σιλάνγκ, νότια της Μανίλας, έδωσε επίσης εντολή στους υπαλλήλους να μη συνοφρυώνονται, υποσχόμενος ένα νέο στυλ εξυπηρέτησης.

«Πρώτo απ’ όλα πρέπει να είναι ότι όταν πηγαίνετε στο δημαρχείο, όλοι οι υπάλληλοι χαμογελάτε. Το συνοφρύωμα απαγορεύεται», δήλωσε η Ανάρνα σε ομιλία της, την οποία μετέδωσε το ABS-CBN. «Κάποιοι από τους υπαλλήλους μας, δεν ξέρω αν συνελήφθησαν από δυσαρέσκεια», είπε.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024