Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Παμψηφεί αθώος ο 44χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης που είχε κατηγορηθεί για τον περσινό «πύρινο όλεθρο»  στην Πάρνηθα

Αποκάλυψη: Παμψηφεί αθώος ο 44χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης που είχε κατηγορηθεί για τον περσινό «πύρινο όλεθρο» στην Πάρνηθα

Για πρωτοφανή «πλάνη» και εντελώς «άδικη προφυλάκιση» μίλησαν οι δικαστικοί λειτουργοί. Επιβεβαίωση ρεπορτάζ του «Βήματος»

Σαν μία από τις πιο άδικες αποφάσεις κρατικών αρχών για την προφυλάκιση επί πολλούς  μήνες ενός αθώου ανθρώπου, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου  Αθηνών την μεταχείριση του 44χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη και μέλος περιβαλλοντικών συλλόγων που είχε κατηγορηθεί πριν έναν χρόνο ως ο «εμπρηστής του Κρυονερίου».

Δηλαδή ουσιαστικά ως ένας από τους, υποτίθεται, «βασικούς υπευθύνους»  της καταστροφικής πυρκαγιάς της Βαρυμπόμπης που κατέκαψε περίπου 90.000  στρέμματα πευκοδάσους.

Αθωώθηκε παμψηφεί

Με τον 44χρονο –εκπροσωπείτο νομικά από τον δικηγόρο Αθηνών Θρασύβουλο Κονταξή ενώ σημαντική  συμμετοχή στον χειρισμό της  υπόθεσής του είχε κι ο επίσης δικηγόρος  Αθηνών Γιώργος Μαρής– να αθωώνεται παμψηφεί από το δικαστήριο, ύστερα κι από σχετική εισαγγελική πρόταση.

Με τους δικαστικούς λειτουργούς να ζητούν «συγνώμη» από τον κατηγορούμενο και να μιλούν για μία σημαντική υπόθεση «πλάνης».  Κι όλα αυτά ενώ από την αρχή ο κατηγορούμενος δήλωνε διαρκώς ότι δεν προχώρησε σε καμιά έκνομη ενέργεια και μοναδικό μέλημα του ήταν να βοηθήσει πυρόπληκτους.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024