Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η δημόσια έκφραση λαγνείας πουλάει -κυρίως στο ίνσταγκραμ

Η δημόσια έκφραση λαγνείας πουλάει -κυρίως στο ίνσταγκραμ

Επειδή η ζωή είναι πολύ σύντομη δημιουργήθηκε και σχετικός νεολογισμός, PDA (public display of affection) -μία στάση ζωής ιδιαιτέρως αγαπητή στους ίνσταγκραμερς που κερδίζουν από αυτό.

Αρκετοί διάσημοι έβαλαν πρόσφατα το PDA ξανά στο προσκήνιο έχοντας διαπιστώσει ότι η δημόσια εκδήλωση της λαγνείας μαζεύει περισσότερα likes και views και σίγουρα αυτό είναι κάτι που μπορεί να εξαργυρωθεί. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, είδαμε τη Megan Fox και τον Machine Gun Kelly να φιλιούνται «επιθετικά» στο κόκκινο χαλί, την Kourtney Kardashian να αγκαλιάζει περιπαθώς τον Travis Barker σε ένα σκάφος και τον Ben Affleck να χαϊδεύει τρυφερά τα οπίσθια της J-Lo σε ένα γιοτ. Είναι επίσημο: το να το παίζεις cool είναι ξεπερασμένο, το να αφήνεσαι στο πάθος μπροστά από έναν φωτογραφικό φακό είναι μια χαρά.

Φυσικά, το PDA δεν είναι κάτι καινούργιο, αυτό καθεαυτό. Ο John και η Yoko προσκάλεσαν κυριολεκτικά τον κόσμο να παρακολουθήσει τον μήνα του μέλιτος τους, καθώς οργάνωσαν μια εβδομάδα bed-in για την ειρήνη στο Άμστερνταμ το 1969. Αλλά τότε, το κοινό και ο Τύπος χλεύαζαν το ζευγάρι επειδή τολμούσε να είναι τόσο ανοιχτά ερωτευμένο. Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει και εμείς απολαμβάνουμε το χάος, το θέαμα και ενίοτε το κακό γούστο του celebrity PDA.


Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι όλοι θέλουμε να συμμετέχουμε ελαφρώς στη δράση του PDA. Έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Bumble διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70 τοις εκατό των ανθρώπων που βγαίνουν ραντεβού, σε όλο τον κόσμο, δηλώνουν ότι είναι πλέον πιο ανοιχτοί στην δημόσια εκδήλωση του πάθους μετά την πανδημία. Η COVID-19 έπαιξε αναμφίβολα τεράστιο ρόλο σε αυτή την αναθεώριση του PDA: είμαστε όλοι άρρωστοι μέχρι τα δόντια από την απομόνωση και την κοινωνική απομάκρυνση, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι καθώς επιστρέφουμε δειλά-δειλά στην κανονικότητα, πρακτικά κολλάμε πάνω στους αγαπημένους μας. «Το να κρατάτε τα χέρια και τα σωματικά υγρά για τον εαυτό σας είναι τόσο 2020» λένε οι οπαδοί της τάσης, οι οποίοι είναι κάπως σαλιάρηδες -κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η Dr Kalanit Ben-Ari (@dr_kalanit) είναι ψυχολόγος και συγγραφέας με έδρα το Λονδίνο. Εξηγεί στο Dazed ότι το PDA μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους: «Ίσως για κάποιους να πρόκειται για αγκαλιές και κράτημα του χεριού και για άλλους για δημόσια φιλιά. Δείχνουμε τη στοργή με διαφορετικούς τρόπους και ερμηνεύουμε διαφορετικά τις συμπεριφορές του πάθους», λέει. «Για κάποιους μπορεί να είναι μια δήλωση δέσμευσης ή αποκλειστικότητας, ενώ για άλλους μπορεί να είναι ένας τρόπος να συνδεθούν και να διατηρήσουν τη σύνδεση. Μπορεί να είναι μια χειρονομία αγάπης, αν κάποιος γνωρίζει ότι αυτό το είδος επίδειξης στοργής είναι επιθυμητό από τον σύντροφό του, ή μια αυθόρμητη έκφραση αγάπης».

«Μπορεί να θέλουν να εμφανίζονται ως ζευγάρι ή ως «μονάδα» ή να θέλουν να γίνονται αντιληπτοί ως ένα παθιασμένο ζευγάρι ή ως ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Μπορεί να είναι ένας φυσικός και αυθόρμητος τρόπος για να συνδεθούν, ή μπορεί να αποτελεί ένδειξη της ανομολόγητης ανάγκης τους για αποδοχή, προσοχή, «σπάσιμο των κανόνων», δημοσιότητα ή κύρος», συνεχίζει.

«Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις ποικίλες πράξεις στοργής, από το κράτημα του χεριού, τις αγκαλιές, τα φιλιά, τα γαλλικά φιλιά ή τις πιο προκλητικές δημόσιες εκδηλώσεις στοργής. Κάθε πράξη στοργής επικοινωνεί κάτι διαφορετικό από την επόμενη».

Σίγουρα είναι αλήθεια ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του Travis Barker που μοιράζεται ένα βίντεο με την Kourtney να πιπιλάει τον αντίχειρά του με τα 6,4 εκατομμύρια των ακολούθων του και του να φιλάς τον σύντροφό σου σε μια γωνιά ενός μπαρ με χαμηλό φωτισμό. Αλλά ενώ οι πράξεις είναι διαφορετικές, το συναίσθημα πίσω από αυτές είναι αναμφισβήτητα το ίδιο: όπως μας υπενθυμίζουν νηφάλια οι τελευταίοι 24 μήνες, η ζωή είναι πολύ σύντομη.

Το να το παίζεις ψύχραιμος, να είσαι απόμακρος ή να προσποιείσαι ότι δεν σε νοιάζει, απλά στέκει -κάτι δεν πάει καλά. Η ζωή μετά την πανδημία πρέπει να είναι η ξεδιάντροπη απόλαυση της χαράς. Όπως μας έχουν δείξει τα πολυάριθμα λοκντάουν, η ελευθερία να είσαι με τους αγαπημένους σου δεν είναι κάτι που μπορούμε ποτέ να θεωρούμε δεδομένο. Οπότε, yolo. Γιατί να μην δημοσιεύσετε ένα βίντεο στο Instagram με εσάς και τον σύντροφό σας στο μπάνιο; Ή να ζαχαρώσετε σε μια γόνδολα στη μέση της Βενετίας;

Είτε πιστεύουμε, είτε όχι ότι είναι ωραίο να βλέπουμε καυτούς, πλούσιους ανθρώπους να ανταλλάσσουν σάλιο, σίγουρα σε ένα συμφωνούμε: μόνο αν δώσουμε αγάπη θα πάρουμε αγάπη. Και αυτό είναι κάτι που όλοι μας μπορούμε σίγουρα να υποστηρίξουμε.

Δείτε ένα βίντεο με δέκα διάσημα ζευγάρια που επιδίδονται σε PDA:

*Με στοιχεία από dazeddigital.com

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024