Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατό για αντεπίθεση στο Νότο συγκεντρώνει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατό για αντεπίθεση στο Νότο συγκεντρώνει το Κίεβο

H ανάκτηση των περιοχών γύρω από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας

Εντολή για τη συγκρότηση μάχιμης δύναμης που θα αριθμεί «ένα εκατομμύριο στρατιώτες», και θα φέρει σύγχρονα δυτικά όπλα, με στόχο την ανακατάληψη των ρωσοκρατούμενων νότιων περιοχών της Ουκρανίας, έχει δώσει στους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Tη σχετική δήλωση έκανε ο oυκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέκσι Ρέζνικοφ, και ερμηνεύεται από τους αναλυτές περισσότερο ως «κραυγή» για τη συγκέντρωση δυνάμεων, και όχι ως συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με το BBC.

H ανάκτηση των περιοχών γύρω από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, δήλωσε ο Ολέκσι Ρέζνικοφ σε συνέντευξή του στους Times, στην οποία επαίνεσε επίσης τη Βρετανία για το ρόλο-κλειδί που διαδραμάτισε ως προς την παροχή εξελιγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων στο Κίεβο.

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε: «Έχουμε περίπου 700.000 άτομα στις ένοπλες δυνάμεις και αν προσθέσετε την εθνοφρουρά, την αστυνομία και τη συνοριακή φρουρά, είμαστε περίπου ένα εκατομμύριο».

Eκκληση για τη Χερσώνα

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ έχει καλέσει από την Κυριακή τους αμάχους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας να απομακρυνθούν επειγόντως από την περιοχή, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν αντεπίθεση.

Η Ουκρανία έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής Χερσώνας στην Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν μάχες, θα υπάρξουν βομβαρδισμοί πυροβολικού […] και ως εκ τούτου προτρέπουμε (τους πολίτες) να απομακρυνθούν επειγόντως», δήλωσε η Βερετσούκ στην κρατική τηλεόραση.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024