Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 3D sneakers του μέλλοντος είναι πλέον εδώ

Τα 3D sneakers του μέλλοντος είναι πλέον εδώ

Ένα slip-on sneaker που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ώστε να μην χρειάζεται καμία ραφή ή κόλλα.

Ο Heron Preston είναι Αμερικανός καλλιτέχνης, δημιουργικός διευθυντής, δημιουργός περιεχομένου, σχεδιαστής και DJ. Είναι επίσης πρώην σχεδιαστής της Nike που εντάχθηκε στη δημιουργική ομάδα του Kanye West και ξεκίνησε τη δική του επωνυμία ρούχων. Αυτός ο τύπος, λοιπόν, και η εταιρία Zellerfield, που ειδικεύεται στο 3D printing λανσάρουν μια αναβαθμισμένη έκδοση του τρισδιάστατα εκτυπωμένου αθλητικού παπουτσιού τους, το οποίο και κυκλοφόρησαν το 2021.

Στα τέλη του περασμένου έτους, λοιπόν, οι Heron Preston και Zellerfeld δοκίμασαν τα βάθη της τρισδιάστατης εκτυπωμένης βιωσιμότητας μέσω του slip-on αθλητικού παπουτσιού HERON01. Η πρώτη έκδοση, με τίτλο Version 0.8, δοκιμάστηκε και φορέθηκε από μια ομάδα beta testers μέσω μιας κλήρωσης. Ακούγοντας στη συνέχεια τα σχόλια των beta testers, οι δύο συνεργάτες είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το νέο και βελτιωμένο sneaker HERON01, γνωστό ως Version 0.81. Τα περισσότερα από τα σχόλια μίλησαν για την εφαρμογή, τη μορφή και τη λειτουργία του παπουτσιού, επιτρέποντας στον σχεδιασμό και τη δομή του sneaker να επαναπροσδιοριστεί στον δεύτερο γύρο. Η ενημερωμένη έκδοση 0.81 έχει βελτιωμένο σχήμα και πιο ευρύχωρο εσωτερικό, κάτι που επιτρέπει ευκολότερη εφαρμογή. Η μειωμένη χρήση υλικών συμβάλλει στη δημιουργία ενός παπουτσιού εξαιρετικά ελαφρού, ενώ το πάνω μέρος είναι πιο μαλακό, ώστε να μην ερεθίζει το δέρμα εάν κάποιος δεν επιθυμεί να φορέσει κάλτσες.

Η πρώτη έκδοση, με τίτλο Version 0.8, δοκιμάστηκε και φορέθηκε από μια ομάδα beta testers μέσω μιας κλήρωσης.

Η Heron Preston γεφυρώνει τη βιωσιμότητα με το «τέλος των κορδονιών» σε ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο αθλητικό παπούτσι που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία. Ένα slip-on sneaker που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ώστε να μην χρειάζεται καμία ραφή ή κόλλα. Και μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής του αθλητικού παπουτσιού, μπορεί να ανακυκλωθεί πλήρως για τη δημιουργία ενός ακόμη παπουτσιού.

Το πρωτοποριακό αθλητικό είναι μια συνεργασία με τρεις πυλώνες, με τον Mr. Bailey να παρέχει το σχέδιο. Ο σχεδιαστής υποδημάτων και καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Adidas και τον Takashi Murakami σε απολύτως τρελές φόρμες που δεν βγήκαν ποτέ προς πώληση στο ευρύ κοινό. Η εταιρία Zellerfeld είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που ιδρύθηκε από φοιτητές μηχανικούς το 2015 και τώρα μπαίνει για πρώτη φορά στα υποδήματα.

«Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες», δήλωσε ο Preston «Ήμουν σε θέση να σχεδιάσω και να εκτυπώσω λειτουργικά πρωτότυπα μέσα σε ώρες – με την παραδοσιακή παραγωγή αυτό θα χρειαζόταν μήνες. Ανυπομονώ να εκτυπώσω περισσότερα παπούτσια».

Δείτε ένα βίντεο με την κατασκευή των sneakers:

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024