Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντίνα Κώνστα, μια λατρεμένη «ξένη»

Ντίνα Κώνστα, μια λατρεμένη «ξένη»

Η Ντίνα Κώνστα ήταν μία σπουδαία θεατρική ηθοποιός, λατρεύτηκε όμως από το ευρύ κοινό στους ρόλους της στην τηλεόραση

«Δεν ήθελα να παντρευτώ γιατί δεν μου άρεσε η δέσμευση. Μου άρεσε να φεύγω. Δεν αντέχω τη φθορά στις σχέσεις». Η παρουσιάστρια επιμένει «ε δεν μπορεί να μένουμε και μόνοι μας» της λέει, ξαναρωτώντας την γιατί δεν παντρεύτηκε. «Ο έρωτας ξέρετε είναι μία σπουδαία ιστορία με πολύ ωραίες στιγμές και πολλή δυστυχία. Εγώ δεν άντεχα τη δέσμευση» της λέει σχεδόν ποιητικά. Αυτά τα λέτε τώρα, στα 17 η Ντίνα Κώνστα έτσι σκεφτόταν; επανέρχεται. Της είναι αδύνατον να δεχτεί τον άλλο δρόμο και τη ρωτάει με διαφορετική διατύπωση το ίδιο ξανά και ξανά. Στην εποχή των λαμπερών γάμων τυπωμένων σε ιλουστρασιόν σελίδες, των ρετουσαρισμένων φωτογραφιών στο timeline του Instagram, της «φουσκωμένης κοιλίτσας» στα εξώφυλλα και της επίπλαστης ευτυχίας, μερικές διαδρομές ζωής δείχνουν σε κάποιους ακατανόητες. Διότι δεν τις διαβάζουν στα περιοδικά, δεν τραβούν την προσοχή site ή πρωινών εκπομπών, δεν κάνουν νούμερα.

«Στην αρχή, έπαιζα τσάμπα. Τα βράδια μαζευόμασταν όλοι οι ηθοποιοί στο «Βυζάντιο» και βλέπαμε όλους αυτούς που θαυμάζαμε: τον Χατζιδάκι, τον Τσαρούχη, τον Μποστ. Ολη η αριστοκρατία του πνεύματος ήταν εκεί. Καθόμασταν δίπλα τους για να ακούμε τι λένε» θα διηγηθεί λίγα χρόνια αργότερα σε άλλη συνέντευξη.

Η Ντίνα Κώνστα ήταν μία σπουδαία θεατρική ηθοποιός, λατρεύτηκε όμως από το ευρύ κοινό στους ρόλους της στην τηλεόραση. Η Γιολάντα Ραγιά στο «Δις εξαμαρτείν», η θεία Νταϊάνα στην guest εμφάνιση στις «Τρεις χάριτες» που άφησε εποχή και φυσικά η Ντένη Μαρκορά στους «Δύο ξένους». Κι ας ήταν Ντίνα Κώνστα και Ντένη Μαρκορά στην πραγματικότητα δύο ξένες. Απογείωσε τον ρόλο και για το ευρύ κοινό ταυτίστηκε μαζί του. «Είναι καλό που επέστρεψε στο Mega το σίριαλ «Δύο ξένοι». Είδα το πρώτο επεισόδιο. Στην αρχή δεν είχαμε ούτε καλό μακιγιάζ ούτε ωραία ρούχα. Το σίριαλ αυτό πήγε πάρα πολύ καλά. Ηταν ένα σίριαλ καλογραμμένο. Οταν κάτι είναι καλά γραμμένο, πάει και καλά. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, όρεξη να έχεις» σχολιάζει λακωνικά και με σεμνότητα για μία δουλειά της που λατρεύτηκε και άφησε στίγμα ανεξίτηλο.

Σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί η αυτοαναφορικότητα, η έπαρση και η διαφήμιση της επιτυχίας εκείνη χαμήλωνε το ανάστημά της σχεδόν πάντα στις δημόσιες τοποθετήσεις της. Αλλωστε ο «ψηλός» φαίνεται, δεν χρειάζεται να το δηλώσει. Ούτε να ετεροπροσδιοριστεί. Από έναν καλό σύζυγο, από μία ευτυχισμένη οικογένεια, από μία καλοσιδερωμένη ζωή. «Ηθελα να είμαι ελεύθερη και να κάνω αυτό που έκανα». Και νομίζω πως αυτό έκανε. Η είδηση πως νοσηλεύεται με άνοια σκόρπισε θλίψη, κι ας μην τη γνωρίζαμε προσωπικά. Ισως διότι δύσκολα θα βρει κανείς άνθρωπο που δεν παραδέχεται τη συνέπειά της, τη σοβαρότητα και το ταλέντο της. «Επειδή δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τις εκκλησίες και το παπαδαριό, έχω ζητήσει όταν πεθάνω να με κάψουν. Βέβαια. Δεν τις θέλω τις ταφές. Το θεωρώ μεγάλη προσβολή του ανθρώπου. Βγάζουν λεφτά θάβοντάς σε. Αυτό είναι εκμετάλλευση» είχε πει σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της. Και η οικογένειά της αποφάσισε να κάνει την επιθυμία της πράξη. Και ίσως τελικά αυτή είναι και η μεγαλύτερη μαγκιά της. Η Ντίνα Κώνστα έζησε και έφυγε έτσι όπως ήθελε. Πέρα από καταναγκασμούς και κοινωνικές συμβάσεις. Πόσοι το καταφέρνουμε άραγε αυτό;

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024