Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Τα 4 «θολά» σημεία στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Πάτρα: Τα 4 «θολά» σημεία στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης θα εξετάσει τον ιατρικό φάκελο της υπόθεσης της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα θα διερευνήσει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Όπως σημειώνει ο κ. Γαλεντέρης από τον ιατρικό φάκελο που έχει στα χέρια του προκύπτουν αρκετά θολά σημεία που θα πρέπει να μελετηθούν, με στόχο να διαπιστωθεί εάν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους ανθρώπους που πρόσεχαν την Ευγενία Κούτρα. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης κατά καιρούς βοηθούσαν την Ευγενία Κούτρα.

Τα 4 «θολά» σημεία

Ο ιατροδικαστής μιλάει στην εφημερίδα Real News και αποκαλύπτει τα 4 σημεία που χρήζουν διερεύνησης. Πρόκειται για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς, το ζήτημα της καθυστερημένης μεταφοράς της, σε νοσοκομείο, τη διακρίβωση όλων των προσώπων που είχαν αναλάβει κατά καιρούς τη φροντίδα της, αλλά και τον ηλεκτρονικό φάκελο της υγείας της, ο οποίος αποκαλύπτεται πως ήταν κενός, παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η σπιτονοικοκυρά.

«Αρχικά αναμένουμε να δούμε αν υπήρξε παραμέληση της ασθενούς και αν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μη αναστρέψιμη. Θεωρώ σίγουρο ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί» τονίζει ο Δημήτρης Γαλεντέρης και προσθέτει πως αν διαπιστωθεί καθυστέρηση στη μεταφορά της, μπορεί να αποδοθούν ευθύνες. «Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Στο σημείο αυτό πρέπει να πω, ότι το πιστοποιητικό θανάτου, το υπογράφει ο Μάνος Δασκαλάκης» αναφέρει ο κύριος Γαλεντέρης.

Άσκηση διώξεων

«Πρέπει να ελεγχθεί και ποιοι άλλοι φρόντιζαν την άτυχη γυναίκα που τελικά έφυγε από τη ζωή. Η διαδικασία θα είναι επί παντός υπευθύνου και από εκεί και πέρα θα προκύψει ποιος ήταν υπεύθυνος για τη φροντίδα της, ώστε να ασκηθούν διώξεις» τονίζει ο Δημήτρης Γαλεντέρης που καταλήγει στην εφημερίδα:

«Κοιτώντας τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας της, με έκπληξη διαπίστωσα πως είναι άδειος. Για έναν ασθενή με χρόνια προβλήματα δεν είναι κάτι το αναμενόμενο και απεναντίας θεωρείται ύποπτο.»

Η σπιτονοικοκυρά πέθανε στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2020. Συγγενείς της αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να πέθανε από προχωρημένη σηψαιμία από τη στιγμή που είχε μόνο μία πληγή στο σώμα της, γεγονός που δεν δικαιολογεί την αιτία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου της.

inSports

Τα Χανιά υποδέχθηκαν τα δύο ευρωπαϊκά του Ολυμπιακού (vid)

Τα τρόπαια του Conference και Youth League, βρέθηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, με την «θρυλική περιοδεία» των τροπαίων να συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024