Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έμα Κόριν: Η «Νταϊάνα» του «The Crown» είναι το πρώτο non binary άτομο σε εξώφυλλο της Vogue

Έμα Κόριν: Η «Νταϊάνα» του «The Crown» είναι το πρώτο non binary άτομο σε εξώφυλλο της Vogue

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού και μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της

Η Έμα Κόριν, που έγινε ευρέως γνωστή όταν υποδύθηκε την πριγκίπισσα Νταϊάνα στη σειρά «The Crown» του Netflix, έγραψε τη δική της ιστορία ως non binary άτομο.

Όπως ανακοινώθηκε, θα είναι το νέο αστέρι στο εξώφυλλο της Vogue για τον Αύγουστο 2022.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό φιλοξενεί κάποια που μίλησε ανοιχτά για το γεγονός πώς έχει μία ταυτότητα φύλου, η οποία δεν είναι αποκλειστικά αρσενική ή θηλυκή.

Μία διαφορετική φωτογράφιση

Η 26χρονη φωτογραφήθηκε με ένα φόρεμα Louis Vuitton, αλυσίδα Cartier και φόρεσε και ένα καπέλο μπέιζμπολ πάνω από τα ξανθά, ανακατωμένα μαλλιά της.

Το ιστορικό αυτό εξώφυλλο αποτελεί ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός για την ιστορική Vogue, η οποία πάντα προβάλλει με μοναδικό τρόπο τους σταρ στα εξώφυλλά της. Το συγκεκριμένο λοιπόν, προσφέρει μεγάλη εκπροσώπηση για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η Κόριν μοιράστηκε το εξώφυλλό της σε ανάρτηση στο Instagram και έγραψε: «Το χαμόγελό μου τα λέει πραγματικά όλα! Μεγάλη τιμή να είμαι το εξώφυλλο του Αυγούστου»

Το κλειδί είναι το ανοιχτό μυαλό

Στη συνέντευξη η ίδια μιλά για τη non binary ταυτότητά της αλλά και για τη χρήση της αντωνυμίας «they».

«Πλέον, αυτοπροσδιορίζομαι ως non binary. Με ελκύουν οι άνθρωποι, όχι τα φύλα. Όταν βγήκα πρώτη φορά με κοπέλα, με αποκάλεσε baby queer. Μπορεί να μην ξαναβγήκαμε, αλλά με βοήθησε πολύ. Στο παρελθόν, είχα νιώσει μεγάλη πίεση με κάποιους άνδρες στα ραντεβού μου. Ήθελαν οπωσδήποτε να μιλήσουμε για τη σεξουαλική μου ταυτότητα και να τους δικαιολογήσω τον λόγο που μου αρέσουν και οι γυναίκες», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Αισθάνομαι πολύ πιο ορατή όταν με αποκαλούν «they», αλλά οι πιο στενοί μου φίλοι με φωνάζουν «she» και δεν με πειράζει, γιατί ξέρω ότι με ξέρουν».

Στη συνέχεια, αποκαλύπτει ότι θέλει να παλέψει για να δημιουργηθεί μια ανοιχτή κοινότητα στα social media για τα queer και trans άτομα, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν σχέσεις με ασφάλεια.

«Πήρα πολλή αγάπη από τον κόσμο της queer κοινότητας. Ήταν καταπληκτικό. Νομίζω πως το κλειδί σε αυτά τα πράγματα είναι το ανοιχτό μυαλό. Νομίζω πως έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να ορίζουμε τους εαυτούς μας, που αυτό είναι πρόβλημα. Το ταξίδι μου είναι μακρύ κι έχω δρόμο ακόμα», σημειώνει.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024