Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Αγίους Θεοδώρους και Λουτράκι

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Αγίους Θεοδώρους και Λουτράκι

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν από κεραυνούς τέθηκαν υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβέστες τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν από κεραυνούς σε Αγίους Θεοδώρους και Λουτράκι.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα οι πυρκαγιές στην θέση Πουρναρότοπος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και σε δασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος στην Περαχώρα Λουτρακίου τέθηκαν υπό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ώρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές και στις δύο περιοχές έπεσε «βροχή» από κεραυνούς, στους οποίους αποδίδεται η εκδήλωση τους.

Έρχονται χιλιάδες κεραυνοί και ισχυρές καταιγίδες

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κύμα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να κινηθεί από την βόρεια Ελλάδα προς νότια και δυτικά, με κατεύθυνση το Ιόνιο, καθώς και προς την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Εύβοιας και να κορυφωθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο, με χιλιάδες κεραυνούς και βροχοπτώσεις.

Σημειώνεται ότι λόγω των της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, από την Πέμπτη έχει τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024