Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κτηνοτρόφοι: Ζητούν νέα μέτρα στήριξης - Τι θα γίνει με τις ενισχύσεις

Κτηνοτρόφοι: Ζητούν νέα μέτρα στήριξης – Τι θα γίνει με τις ενισχύσεις

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του ΥπΑΑΤ με εκπροσώπους κτηνοτρόφων

Νέα μέτρα για τους κτηνοτρόφους της χώρας ζήτησε αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων ζήτησε να χορηγηθεί νέα ενίσχυση στους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους, αγελαδοτρόφους, βοοτρόφους, χοιροτρόφους). Στο αίτημα αυτό, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, ο υπουργός είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση του ΣΕΚ, να δοθεί η όποια νέα ενίσχυση ανά κεφαλή παραγωγικού ζώου (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοιρομητέρες), ενώ τέθηκαν και τα κριτήρια για τα παραγωγικά ζώα, διαφορετικά  στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα μικρά νησιά.

Διαβάστε επίσης: Κτηνοτροφία: Ευρωπαϊκό πακέτο αποζημιώσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ

Επίσης, συζητήθηκαν η συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοειδών για την ΚΑΠ 2023-2027, όπου ο υπουργός δεσμεύτηκε να γίνει και νέα συνάντηση πριν τελικά καταλήξει. .

Τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα της απόδοσης στους αιγοπροβατοτρόφους των 4 ευρώ ανά ζώο που δεν δόθηκαν το 2020 με ευθύνη του ΥπΑΑΤ, όπως και η απόδοση του κορονοεπίδοματος σε χοιροτρόφους (30-35 χοιροτρόφοι ) που άδικα εξαιρέθηκαν. Επίσης τέθηκε και το ζήτημα των νέων κτηνοτρόφων που είχαν ενταχθεί το 2014-2016 και δεν μπόρεσαν να βγάλουν άδειες λειτουργίας  των στάβλων τους.

Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτροφικών φορέων, του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας-ΣΕΚ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων- ΠΕΚ, του Συντονιστικού  Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής  Μακεδονίας Θράκης και του  Α.Κ.Σ. Κρέατος Ελευθέρας Βοσκής.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024