Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη στο Σισμανόγλειο: Προκάλεσαν καταστροφές, αλλά έφυγαν άπραγοι οι δράστες

Έκρηξη στο Σισμανόγλειο: Προκάλεσαν καταστροφές, αλλά έφυγαν άπραγοι οι δράστες

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με τις Αρχές να παίρνουν καταθέσεις από τους εργαζόμενους που την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Ντύθηκαν γιατροί, απείλησαν τον φύλακα, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο νοσοκομείο, αλλά έφυγαν χωρίς να πάρουν απολύτως τίποτα.

Αυτό φαίνεται να συνέβη σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες σχετικά με την επίθεση στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δράστες ήταν τέσσερις, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, βρέθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου σκαρφαλώνοντας από την πλαϊνή μάνδρα και από εκεί περπάτησαν, ντυμένοι γιατροί – μάλιστα ένας από αυτούς φορούσε και τη στολή υψηλής προστασίας για τον covid προκειμένου να φτάσουν μέχρι την κεντρική είσοδο. Εκεί οι γιατροί απείλησαν με όπλο τη φύλακα, η οποία φρουρούσε το νοσοκομείο εκείνη την ώρα, μπήκαν και ανατίναξαν το ΑΤΜ με τη μέθοδο του αερίου – καθώς δεν έχουν βρει οι αστυνομικοί ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού – και στη συνέχεια έφυγαν άπραγοι, αφού μετά από έρευνα που έγινε στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση στο Σισμανόγλειο

Την ίδια ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με τις Αρχές να παίρνουν καταθέσεις από τους εργαζόμενους που την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Πλεύρης: Τρομοκρατική η επίθεση

Ο υπουργός Υγείας ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφη χτες πέριξ του καταστήματος, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Ο υπουργός μίλησε για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως προέχει πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, στις 4 τα ξημερώματα υπήρξε έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, που προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη. Πιθανή σύνδεση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, εξετάζεται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024