Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεξ με φίλο: Γίνεται;

Σεξ με φίλο: Γίνεται;

Εσείς τι πιστεύετε;

Εντάξει ναι είστε φίλοι. Και ναι ξέρουμε ότι δεν θα είχε περάσει από το μυαλό έως τώρα. Όμως πλέον το σκέφτεστε όλο και πιο έντονα. Θέλετε να κάνετε σεξ με έναν/μια φίλο/φίλη σας. Γιατί πιέζεστε;

Μην νιώθετε άσχημα. Μην νιώθετε τύψεις. Ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι είστε που έχουν κάνει αυτή την σκέψη. Και είναι και κάτι ακόμα που πρέπει να σας πούμε: πολλοί το έχουν δοκιμάσει κιόλας. Και γίνεται.

Ναι αναφερόμαστε στο να κάνετε σεξ με φίλο/φίλη σας και στη συνέχεια να παραμείνετε φίλοι.

Σε κάθε περίπτωση, πριν το επιχειρήσετε θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα να χαλάσει η σχέση σας. Εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε κανόνες προκειμένου… να μην χαλάσει η φιλία μετά το σεξ.

Να είστε ξεκάθαροι από την αρχή

Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε. Σκεφτείτε καλά γιατί επιθυμείτε να κάνετε σεξ με τον φίλο ή τους φίλους σας. Να είστε πολύ συγκεκριμένοι στις σκέψεις σας και να ξεκαθαρίσετε αν το θέλετε, επειδή θεωρείτε ότι στο σεξ δεν υπάρχει συναίσθημα ή επειδή απλά έχετε καιρό να κάνετε;

Αν είναι ξεκάθαρο μέσα σας το «γιατί», τότε… το επόμενο πρωί θα μπορείτε να είστε ξεκάθαροι και στο άλλο άτομο.

Ζητήστε από τον κολλητό να κάνετε σεξ… ως φίλοι

Αυτό μπορεί να γίνει ευθέως ή με πλάγιο τρόπο. Μπορείτε να μιλήσετε ειλικρινά στο άτομο που έχετε σκεφτεί, να ξεκαθαρίσετε το γιατί έχετε αυτή την επιθυμία και το πώς θα μπορούσε αυτή να εξελιχθεί – χωρίς άλλες προεκτάσεις.

Βέβαια, υπάρχει και… ο λιγότερο άμεσος τρόπος, ο οποίος θέλει τα πράγματα να εξελίσσονται πιο αυθόρμητα: Ένα βλέμμα, μια λέξη, ένα άγγιγμα μπορεί να γίνουν η σπίθα για να ξεκινήσει κάτι μεταξύ σας.

Πλάνο!

Πρώτα απ’ όλα το πλάνο σας θα πρέπει να περιέχει και μία συζήτηση περί ορίων, σωματικής υγιεινής, προστασίας, προσδοκιών και επιθυμιών.

Αν θέλετε να είστε πιο χαλαροί ή να βάλετε αυστηρά όρια, ξεκαθαρίστε το από την αρχή. Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας μην διστάσετε να τις εκφράσετε ο ένας στον άλλο και να δείξετε τον δέοντα σεβασμό.

Να θέσετε όρια

Σε έναν ιδανικό κόσμο το σεξ μεταξύ φίλων είναι εύκολο, δεν γίνεται μεγάλο θέμα και δεν αναπτύσσονται άλλα συναισθήματα μεταξύ των εμπλεκομένων.

Επειδή όμως… δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο μεγαλύτερος φόβος στο σεξ μεταξύ φίλων είναι το αν θα καταστραφεί η φιλία, επειδή ένας από τους δύο ερωτεύτηκε τον άλλο. Και μπορεί να βγει αληθινός.

Αυτός είναι με το να βάλετε όρια στον εαυτό σας, καθώς και στο άλλο πρόσωπο. Τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πράξης. Για παράδειγμα, μην φιλιέστε στο στόμα ή μην κάνετε αγκαλιές μετά. Κοιμηθείτε σε διαφορετικά κρεβάτια ή χωριστείτε αμέσως μετά την πράξη.

Με αυτόν τον τρόπο θα του στείλετε το κατάλληλο μήνυμα.

Έτσι θα παραμείνετε φίλοι

Και φτάνουμε στο πιο σημαντικό σημείο, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε άτομο. Αν πιστεύετε ότι η φιλία σας θα χαλάσει αν κάνετε σεξ με έναν φίλο, τότε μην το κάνετε.

Να θυμάστε ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν συναισθήματα που δεν περιμένατε και τα οποία είστε ελεύθεροι να νιώσετε.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από την άλλη πλευρά.

Κάντε μια ειλικρινή συζήτηση με το άλλο άτομο και ξεκαθαρίστε του τι θέλετε. Εξηγήστε του πόσο σημαντικός είναι για εσάς και πως αυτό που ζήσατε ήταν μια όμορφη εμπειρία, ωστόσο η φιλία σας είναι πολύ πιο σημαντική.

Αν είστε ειλικρινείς τότε είναι πολύ πιθανό να σώσετε τη φιλία σας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024