Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βρσάλικο, ο Γκάρι, η 11άδα με τη Μακάμπι και η… δεύτερη προετοιμασία ενόψει Χάϊφα

Ο Βρσάλικο, ο Γκάρι, η 11άδα με τη Μακάμπι και η… δεύτερη προετοιμασία ενόψει Χάϊφα

Η προσπάθεια να προλάβουν τους Ισραηλινούς Βρσάλικο και Γκάρι, οι μεταγραφές που συνεχίζονται σε 4 μέτωπα και αυτοί που έμειναν… μετεξεταστέοι

Μετράνε αντίστροφα πλέον στον Ολυμπιακό. Σε δύο εβδομάδες θα βρίσκονται στο Ισραήλ για το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, τον πρώτο «τελικό» στην προσπάθειά τους για την επιστροφή στους καλύτερους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τα δύο φιλικά που απομένουν, με την Άλκμααρ στο Καραϊσκάκη το Σάββατο και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, θα δείξουν τις προθέσεις του Μαρτίνς για την 11άδα. Μια 11άδα που μετά το πρώτο σημαντικό διάστημα της προετοιμασίας δείχνει σε μεγάλο βαθμό ξεκάθαρη. Παρότι έχουμε χρόνο για ανατροπές και ενώ οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας όχι απλώς δεν έχουν σταματήσει, αλλά εντείνονται.

Είναι αλήθεια όμως πως ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά πως μέχρι και τον Βρσάλικο μπορεί βάσιμα να υπολογίζει για τα ματς με τους Ισραηλινούς, καθώς ό,τι και να γίνει με αφίξεις δύσκολα θα προλάβει να μπει στο «κόλπο» για τα πρώτα επίσημα ματς.

Ο Ολυμπιακός που κινείται σε 4 μέτωπα επιδιώκοντας να κλείσει σε μεγάλο βαθμό το κομμάτι ενίσχυσης με τον αριστερό μπακ, όπου ο Λόου παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν παραμένει ο βασικός στόχος και ο διακαής πόθος του Μαρτίνς, με τον εξτρέμ, που εξετάζονται τρεις νέες περιπτώσεις από τη στιγμή που η Ρεμς δεν «ψήνεται» παρά τις μεγάλες προσφορές του Ολυμπιακού για τον Εμπουκού, τον Σκάρπα, που έχει την πρόταση για το Δεκέμβριο με την ελπίδα πως αν την υπογράψει μπορεί να πιεστεί και η Παλμέιρας, και με τον τερματοφύλακα, που δεδομένα, αργά ή γρήγορα, θα έρθει στο μεγάλο λιμάνι. Ήδη οι Ερυθρόλευκοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ισπανική και τη γαλλική αγορά ξεχωρίζοντας δύο περιπτώσεις που εξετάζουν. Η αναζήτηση έχει να κάνει με τερματοφύλακα που θα μπορεί κάλλιστα να είναι βασικός, βάζοντας έτσι έξτρα πίεση στον Βατσλίκ, που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα.

Και αν στο κομμάτι των μεταγραφών ο Ολυμπιακός συνεχίζει μεθοδικά να δουλεύει, στο Ρέντη οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στην τελική ευθεία με τον Βρσάλικο να «τρέχει» για να προλάβει. Η λογική με τα τωρινά δεδομένα λέει πως ο κροάτης άσος θα είναι σίγουρα έτοιμος για τη ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα. Ο στόχος όμως είναι να προλάβει και το πρώτο ματς, γι’ αυτό και με το… καλημέρα ο Βρσάλικο στη χθεσινή πρώτη προπόνηση της ομάδας μετά την επιστροφή από την Αυστρία έδειξε τις προθέσεις του. Μπήκε και έκανε ένα πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα και το ίδιο θα επιδιώξει και σήμερα.

Στο «κόλπο» προσπαθεί να μπει και ο Γκάρι, που λόγω της θλάσης έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αν μπορέσει να ανεβάσει ρυθμούς μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως να προλάβει.

Όσο για την 11άδα που λέγαμε στην αρχή; Μια πρώτη εκτίμηση μιλάει για τους Βατσλίκ, Άβιλα, Σωκράτη, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Αγκιμπού, Ζινκερνάγκελ, Μασούρα, Ελ Αραμπί με τους Μανωλά, Μαντί και Αμπουμπακάρ Καμαρά να είναι σοβαροί υποψήφιοι.

Οι δύο εβδομάδες βεβαίως που απομένουν θα δείξουν πολλά, ενώ είναι σίγουρο πως μέσα σε αυτό το διάστημα, ίσως και πολύ γρήγορα, θα υπάρχουν και οι αποχωρήσεις από τους… μετεξεταστέους της Αυστρίας.

Ο Μαρτίνς θέλει ένα ρόστερ 23 παικτών συν τους τερματοφύλακες και αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος με πάνω από 30 παίκτες χωρίς να υπολογίζονται οι ήδη κομμένοι από την αρχή της σεζόν που ψάχνουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Στην Αυστρία ο Μαρτίνς έβγαλε τα πρώτα του συμπεράσματα γι’ αυτούς που δε θα συνεχίσουν μαζί του και πλέον είτε άμεσα είτε μετά τα δύο φιλικά αυτό θα φανεί και στο Ρέντη.

Οι Μπαγκαλιάνης και Ντιμπί Κειτά αναμένεται να επιστρέψουν στον Ολυμπιακό Β’, που θα είναι η βάση τους, ενώ Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Φαντιγκά θα αναζητήσουν λογικά αλλού την τύχη τους, με τον τελευταίο να προορίζεται για δανεικός.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ένας εκ των Τικίνιο ή Χασάν, καθώς ήδη η ομάδα έχει τον Ελ Αραμπί και τον Αμπουμπακάρ, άρα δε χωράνε άλλοι δύο. Για τον Τικίνιο υπάρχει ενδιαφέρον από Βραζιλία και Τουρκία. Υπάρχουν και τα ερωτηματικά για το τι θα αποφασίσει ο Μαρτίνς με τους Ραντζέλοβιτς και Κούτρη, περιπτώσεις που σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από τις μεταγραφές.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024