Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Απάντηση στη δριμεία κριτική του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο του του 2015, λέγοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε τρεις φορές ψέματα στον ελληνικό λαό, προεκλογικά το 2014, στο δημοψήφισμα και στο τρίτο μνημόνιο.

Είπε ακόμη ότι οι ίδιες ερινύες κυνηγούν τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Βαρουφάκη για το καταστροφικό εξάμηνο του 2015.

«Αν ήταν χρεοκοπημένη η χώρα το 2014 γιατί τάξατε στους Έλληνες όσα τάξατε; Γατί είπατε τέτοια ψέματα που ο λαός δεν έχει ξεχάσει; Όταν κλείσατε τις τράπεζες, οδηγήσατε τον λαό στην κάλπη να πει ένα ‘όχι’, που κανείς δεν κατάλαβε τι ήταν, και να κάνετε μια εμβληματική κωλοτούμπα λίγο αργότερα και να συμφωνήσετε για το τρίτο μνημόνιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί από όλα αυτά είστε υπερήφανος, κ. Τσίπρα; Επειδή είπατε ψέματα τρεις φορές;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την αναφορά Τσίπρα περί Βατερλώ στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός παρουσίασε φωτογραφία από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι στη δική του ομιλία ήταν «τρεις κι ο κούκος».

Η δευτερολογία του Κ. Μητσοτάκη

Τσίπρας: «Σταματήστε να μαδάτε τη μαργαρίτα, δηλώστε ότι θα γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον κατηγόρησε ότι «παίζει εν ου παικτοίς με τα πάντα, τα εθνικά θέματα, τους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία, την αλήθεια και βέβαια με τις εκλογές». Του ζήτησε να αφήσει τα «ήξεις αφίξεις» και σήμερα «να δώσει επιτέλους εξηγήσεις και απαντήσεις», καθώς «έχει καταφέρει από μόνος του να αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας».

«Η κοινωνία δεν σας αντέχει άλλο κ. Μητσοτάκη. Τρία χρόνια αρκετά. Δεν θα γίνουνε εφτά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι «το δίλημμα της κάλπης όποτε κι αν τη στήσετε θα είναι: Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος». Δήλωσε απολύτως βέβαιος για το ποια θα είναι η απάντηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «σταματήσει να μαδά τη μαργαρίτα» και να δηλώσει σήμερα ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές το Σεπτέμβριο, «και ελάτε να συνεννοηθούμε, όπως αρμόζει σε κάθε δημοκρατική πολιτεία, για τους όρους και τους δημοκρατικούς κανόνες της εκλογικής αναμέτρησης». «Δώστε δημοκρατική διέξοδο», τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Είπε ότι η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία «έχει γίνει αντικείμενο στοιχημάτων στο καζίνο του καθεστώτος τού» κ. Μητσοτάκη, ότι οι υπουργοί ασχολούνται μόνο με τον προεκλογικό αγώνα τους, και ζήτησε να μπει τέλος στις φήμες, τα παιχνίδια εντυπώσεων, τις διαρροές και να υπάρξει «καθαρό πεδίο και μίνιμουμ συνεννόηση, που απαιτείται σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε ότι ζητά εκλογές εδώ και έξι μήνες, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η χώρα οδηγείται «σε βαθύ αδιέξοδο» από τις πολιτικές της και «αποδεικνύεται μεγεθυντής και πολλαπλασιαστής της κρίσης».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024