Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Με την ψηφιακή κάρτα ισχύει ο «νόμος του εργάτη» - Η ανεργία μειώθηκε με κεντροδεξιά κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Με την ψηφιακή κάρτα ισχύει ο «νόμος του εργάτη» – Η ανεργία μειώθηκε με κεντροδεξιά κυβέρνηση

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο νόμος του εργάτη

Συνολικό απολογισμό της τριετούς διακυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής έκανε κατά την ενημέρωση της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αριστερά δεν έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας ενώ παρουσιάζοντας το κυβερνητικό έργο για εργασία, ανεργία, στήριξη εργαζομένων και συνταξιούχων τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης πάρθηκαν από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο νόμος του εργάτη. «Για όσους άσκησαν κριτική από την Αριστερά θυμίζω ότι αποτελούσε αίτημα της ΓΣΕΕ» είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα «πρόσθετο χρήσιμο εργαλείο που καταπολεμά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία».

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Με πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο οι προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης

Επαναλαμβάνοντας ότι σύντομα θα εφαρμοστεί σε βιομηχανία και του χρόνου σε τουρισμό και εστίαση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ούτε μια ώρα παραπάνω χωρίς να πληρωθεί γι’ αυτήν. Και το σύνολο των πολιτών δεν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα όσων εισφοροδιαφεύγουν. Πράγματι κ. Κουτσούμπα εδώ ισχύει ο νόμος του εργάτη».

«Οι εργατοτεχνίτες πλέον έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους» πρόσθεσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος εκ νέου στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ λέγοντας ότι για να γίνει πράξη «έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση κ. Κουτσύμπα» ενώ απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα διερωτήθηκε γιατί επί τέσσερα χρόνια κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν το εφάρμοσε.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στη γονική άδεια στον πατέρα λέγοντας ότι η Αριστερά δεν έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. «Γιατί δεν τα κάνατε τέσσερα χρόνια;» ρώτησε ξανά τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης Τα «όπλα» του Μαξίμου στον δρόμο προς την κάλπη

Τέσσερα χρόνια τι κάνατε;

Σε συμφωνία με τους εργοδότες οι εργαζόμενοι μπορούν να ορίζουν το χρόνο εργασίας και των διακοπών τους, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην 4η εργασία. Και μίλησε για προστασία των εργαζομένων. «Έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση; Τέσσερα χρόνια κύριοι της Αριστεράς τι κάνατε;» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην καταπολέμηση της ανεργίας και τα προγράμματα κατάρτισης, την αναδιοργάνωση του πρώην ΟΑΕΔ κλπ ενώ εκτενείς αναφορές έκανε στους συνταξιούχους λέγοντας ότι στόχος είναι να εκλείψει οριστικά η ομηρία των συνταξιούχων με τις εκκρεμείς συντάξεις. Ενώ δεν παρέλλειψε να αναφερθεί στις αλλαγές στον ΕΦΚΑ και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, ενώ τόνισε ότι καθιερώθηκε ένα πρωτοποριακό σύστημα επικουρικής ασφάλισης μέσω του ατομικού κουμπαρά που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες συντάξεις.

Κομβική τομή ο κατώτατος μισθός

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι κομβική τομή στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της εργασίας είναι η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού που από τα 65ο ευρώ σήμερα είναι στα 713 ευρώ και όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μαζί με την μείωση των εισφορών ο εργαζόμενος έχει ετήσιο όφελος πάνω από 1000 ευρώ κάνοντας λόγο για όφελος ενός επιπλέον μισθού.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού μαζί με άλλες παρεμβάσεις στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος δείχνει για ποιους ενδιαφέρεται αυτή η κυβέρνηση υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την 1/1/2023 αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει την εισοφρά αλληλεγγύσης για όλους και την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας».

Προτεραιότητα

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που διατρέχει τις πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες αυτά τα τρια χρόνια, είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές.

«Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δις.  από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε» είπε.

«Ευτυχώς όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας  στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ , ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η αλήθεια πονάει

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του και ανακεφαλαιώντας τόνισε ότι παραλάβαμε την ανεργία στο 17,2 και τη ρίξαμε στο 12,5%,παραδώσατε στα 650 ευρώ τον κατώτατο μισθό και σήμερα είναι 713 ευρώ. Μάλιστα στη σχετική οχλαγωγία που αναπτύχθηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η αλήθεια πονάει».

Η πολιτική μας θα εξακολουθήσει να μεταφράζεται σε καθημερινά μέτρα για το ποιος είναι αληθινά προοδευτικός και ποιος δηλώνει στα λόγια κοινωνικά ευαίσθητος. Σε ένα κόσμο διαρκών αλλαγών και κρίσεων προϋπόθεση για ευημερία η ανάπτυξη και η σταθερότητα. Το ισχυρό κράτος διασφαλίζει τη σιγουριά και συνέχεια στις επιλογές του και όχι μια ευκαιριακή στήριξη του πολίτη είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη διαφέρει από την απλή υποστήριξη.

Διαχρονική δέσμευση μας, την αναλαμβάνουμε και την αναλαμβάνω προσωπικά και η ΝΔ ως μεγάλο λαϊκό κόμμα θα στέκεται στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική αρωγή, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024