Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ποιος σας πιστεύει ότι θα πάτε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ποιος σας πιστεύει ότι θα πάτε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Να δοθούν τώρα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Ψέματα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δική του δευτερολογία ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας. «Ποιος σας πιστεύει ότι θα πάτε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας; Σας πιστεύουν οι βουλευτές σας; Γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους; Λέτε το ένα ψέματα μετά το άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τριπλή εξαπάτηση στους συνταξιούχους

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για δεύτερη απάτη του πρωθυπουργού. «Δεν ντρέπεστε; Έρχεστε ξανά να τους εξαπατήσετε. Τους εξαπατήσατε και 2η φορά μετά την εκλογή σας, όταν λέγατε να μην κάνουν προσφυγή για τα αναδρομικά. Τώρα τους λέτε ότι μόνο όσοι έκαναν προσφυγή θα πάρουν τα αναδρομικά. Τώρα δίνετε πάλι υποσχέσεις, ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «τριπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων και ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης τους «εξαπάτησε προεκλογικά» όταν χαρακτήριζε «ψίχουλα» τα κοινωνικά μερίσματα και τη μόνιμη 13η σύνταξη, «την οποία είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει, αλλά κατάργησε», «για να καλύψετε την τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις από 1/1/2023

Υποστήριξε ότι εξαπάτησε τους συνταξιούχους για δεύτερη φορά στην περίπτωση των αναδρομικών που αποφάσισε το ΣτΕ και «αφού τους πετσοκοκόψατε τα αναδρομικά», «τώρα τους λέτε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναδρομικά μόνο όσοι έκαναν προσφυγή». Κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να πει ότι θα δοθούν τώρα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Κατάρτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1η Αυγούστου

Η τρίτη «εξαπάτηση», τόνισε, αφορά στη σημερινή υπόσχεση ότι από 1/1/23 θα έχουν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Σημείωσε ότι από την εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνονται οι συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 χιλ και ότι η εισφορά αλληλεγγύης γι’ αυτούς ειναι μόλις 2,2%, για να τονίσει ότι «αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, δηλαδή το 66% των συνταξιούχων, δεν θα πάρουν τίποτα απ’ την εξαγγελία που κάνατε».

Μίλησε για εξαπάτηση ακόμα και σε σχέση με το χρόνο της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης λέγοντας «ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα έχουν μεσολαβήσει εκλογές έως την 1/1/23;». «Βγείτε και πείτε στους συνταξιούχους, όχι από την 1/1/23 η κατάργηση της εισφοράς , αλλά από την 1η Αυγούστου», υπογράμμισε.

Επιπλέον, είπε αναφορικά με τον «ισχυρισμό ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια», πως «ελάχιστες αυξήσεις της τάξης 4%» θα δουν από τον Δεκέμβριο μόνο 1 εκατ. συνταξιούχοι, ενώ δεν θα δουν αυξήσεις 1 έως 1,2 εκατ. συνταξιούχοι που έχουν θετική προσωπική διαφορά.

Διαβάστε επίσης Τσίπρας: Κατά μέτωπον επίθεση σε Μητσοτάκη – Είστε παράγοντας κοινωνικής αστάθειας για τη χώρα

Αμετανόητος

Διευκρινίσεις για τη φράση του «θα σας πάμε μέχρι τέλους» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στη Βουλή αναφερόμενος στη Novartis λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε να επιστρέψει το κράτος δικαίου, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αμετανόητο» για τα όσα είπε νωρίτερα σχετικά για το συγκεκριμένο θέμα της Novartis.

«Είστε αμετανόητος. Πάλι ήρθατε εδώ να βγάλετε ετυμηγορία. Εσείς μιλήσατε για συμμορίτες, δολοφόνους, υπόκοσμο. Ο κύριος Γεωργιάδης είπε μία συγγνώμη. Εγώ δεν είπα ότι κανείς είναι ένοχος μέχρι να αποδείξει την αθωότητά του. Είχα πει από την αρχή ότι εύχομαι να αποδειχθεί ότι είναι αθώοι. Συνεχίζετε τα παιχνίδια με την δικαιοσύνη. Μυαλό δεν βάλατε. Ο Παπαγγελόπουλος θα κριθεί από τη δικαιοσύνη, μέχρι τότε είναι αθώος. Δεν θα τον καταδικάσετε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είστε σοβαρός; Είστε πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είστε αθώος πολιτικά, συκοφαντήσατε ανθρώπους, εξευτελίσατε τη δικαιοσύνη. Επιμένετε αγνοώντας το τελεσίδικο βούλευμα ότι δεν υπήρχε σκευωρία» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024