Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Χρύσα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Χρύσα

Ενα μυθιστόρημα του Νίκου Παπανδρέου

Έπεσε στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου «Έρωτες στο Παρασκήνιο» από τις εκδόσεις Καστανιώτη, όπου ο συγγραφέας έσπευσε να βάλει στο εξώφυλλο τη λέξη «Μυθιστόρημα» (με μικρότερα όμως γράμματα, ώστε το «Μυθιστόρημα» να περνά… απαρατήρητο) προφανώς για να μην παρεξηγηθούν άτομα, χαρακτήρες, πολιτικοί και πολιτικάντηδες καθώς και καταστάσεις. Γιατί όσους έρωτες στο πολιτικό παρασκήνιο περιγράφει σαν αλήθεια μοιάζουν.

Μόνον που αλλάζει τα ονόματα, αλλά αφήνει σταθερό το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Για παράδειγμα ποια είναι τριαντάχρονη Χρύσα που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου; Που δεν ήταν ποτέ παπανδρεϊκιά, που είχε μεγαλώσει σε τόπο με φτώχια; Η οποία είχε φτάσει με υποτροφία στο LSE χωρίς τη βοήθεια κανενός;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νίκος Παπανδρέου και οι κόντρες του με τον Ανδρέα: «Είχα θυμώσει πάρα πολύ με τον πατέρα μου»

Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, παρουσιάζει στο βιβλίο του (έστω και ως μυθιστόρημα) μια ιστορία έρωτα και πολιτικής, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η αφήγηση του δεν στηρίζεται σε αληθινά πρόσωπα, παρότι μοιάζουν πραγματικά πρόσωπα αλλά και συμβάντα. Ο συγγραφέας εξηγεί ότι κάνει μια απόπειρα αναπαράστασης της εποχής που έζησε και έμοιαζε ειδυλλιακός.

Ποια λοιπόν φωτογραφίζει ο συγγραφέας ως Χρύσα και ποιος είναι πολιτικός που ήταν καθηγητής της στο πανεπιστήμιο; Ή ποια ήταν η Μαρίνα της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας που ξεκίνησε από την Καβάλα όταν τελείωνε η άνοιξη για να πάει στη Λήμνο; Ήταν φίλη του Ανδρέα και της Μαργαρίτας; Είναι υπαρκτό πρόσωπο; Ο συγγραφέας (γιος και αδελφός πρωθυπουργών) είναι πολύ προσεκτικός όταν αφηγείται τους έρωτες στο παρασκήνιο και εξηγεί στο πρόλογο του βιβλίου του: «Όταν ήμουν νέος, όπως όλοι μας, είχα μπροστά μου πολλές ιστορίες. Τώρα όμως δεν υπάρχει άλλη. Αυτή είναι η μία και μόνη ιστορία που θα μπορέσω ποτέ να διηγηθώ».

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024