Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζαούτης: Πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση - Είμαστε σχεδόν στην κορύφωση του κύματος

Ζαούτης: Πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση – Είμαστε σχεδόν στην κορύφωση του κύματος

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας απάντησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο μέτρο αυτή τη στιγμή

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης θα εισέλθει πολύ σύντομα το κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, όπως εκτίμησε ο Θεοκλής Ζαούτης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εξήγησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του, αν ληφθεί υπόψιν τι συνέβη σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε άρση μέτρων πριν από την Ελλάδα.

Δεν αναμένεται πίεση στις ΜΕΘ

Τόνισε επίσης ότι πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση ενώ δεν αναμένεται να πιεστεί το ΕΣΥ όσον αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ. «Βλέπουμε αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων στις ηλικίες 18-24 που έχουν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς.

Αυτά τα παιδιά θα το περάσουν πιο ήπια και δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ», συμπλήρωσε, ωστόσο είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουν την επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους ηλικίας.

Είμαστε από τις λίγες χώρες που διατηρούμε μάσκα στα ΜΜΜ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας απάντησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο μέτρο αυτή τη στιγμή.

«Είμαστε από τα λίγα κράτη της ΕΕ που διατηρούν τη μάσκα στα ΜΜΜ. Ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί θα πρέπει να συζητηθεί, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει».

Για τη χορήγηση της 4ης δόσης σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι στα άτομα άνω των 60 προσφέρει παραπάνω προστασία και όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνεται και η προστασία. Συμβούλεψε επίσης  όλα τα άλλα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή και κινδυνεούν να πραγματοποιήσουν την 4η δόση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024