Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λινού για κοροναϊό: «Μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες - Χρειάζονται μέτρα»

Λινού για κοροναϊό: «Μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες – Χρειάζονται μέτρα»

Εξήγησε ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ανοσία σχεδόν για κανέναν, ούτε για τους ανθρώπους που νόσησαν ούτε για τους ανθρώπους που έχουν κάνει μεγάλο αριθμό δόσεων εμβολίων

Σε εφιαλτικές προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, προχώρησε η Αθηνά Λινού καθώς υποστήριξε ότι η κορύφωση και η αποκλιμάκωση του 6ου κύματος δεν θα συμβεί γρήγορα εξαιτίας των επαναλοιμώξεων.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής «ΠΡΟΛΗΨΙΣ» Αθηνά Λινού  εξήγησε ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ανοσία σχεδόν για κανέναν, ούτε για τους ανθρώπους που νόσησαν ούτε για τους ανθρώπους που έχουν κάνει μεγάλο αριθμό δόσεων εμβολίων.

«Μπορεί να έχουμε κλιμάκωση και για εβδομάδες ακόμα, δεν θα έλεγα μέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Επικοινωνία Γκάγκα, Τσιόδρα, Ζαούτη για την αύξηση κρουσμάτων – Οι προβληματισμοί και τα αισιόδοξα στοιχεία

Πού θα μπορούσε να επιστρέψει η μάσκα

«Το άλλο θέμα είναι ότι ως πολιτεία, επισήμως δεν παίρνουμε κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για την προστασία του πληθυσμού από επαναλοίμωξη και από αρχική λοίμωξη.

Υπάρχουν μερικά μέτρα που δεν πλήττουν τόσο πολύ ούτε την οικονομία ούτε τον τουρισμό. Κυρίως στους χώρους εργασίας όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται να πάρουμε και μέτρα επικοινωνιακά και ως προς τους εμβολιασμούς και ως προς την τήρηση αποστάσεων».

Επίσης, πρόσθεσε, πρέπει να αυξήσουμε τα τεστ για να μπορούμε έγκαιρα να εντοπίζουμε τα κρούσματα, μπορεί η πολιτεία να δηλώνει ότι έχουμε περισσότερα από τους άλλους αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μην τα ρίχνουμε όλα στην οικονομία, γιατί η οικονομία θα υποστεί μεγαλύτερη βλάβη αν το 20% του πληθυσμού περάσει μια νόσο και δεν δουλέψει για μια εβδομάδα» επισήμανε η κ. Λινού.

Τι ξέρουμε για το νέο ινδικό στέλεχος

Σχετικά με το νέο ινδικό στέλεχος το οποίο λέγεται πως είναι πέντε φορές πιο μεταδοτικό από την  Όμικρον, η κ. Λινού σχολίασε πως  ακόμη είναι καινούριο και δεν ξέρουμε πολλά πράγματα. «Ελπίζουμε να μην επικρατήσει αν είναι όντως πιο 5 φορές μεταδοτικό από την Όμικρον 5. Πολλά στελέχη έχουν εμφανιστεί σε αυτή την τριετία που ζούμε αυτόν τον εφιάλτη, μερικά από αυτά έχουν επικρατήσει και στην πλειονότητά τους εξαφανίζονται. Αυτό θα είναι το ευχάριστο αν συμβεί και με αυτό» σημείωσε.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024