Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με κίνδυνο πλημμύρας - Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες μέρες

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με κίνδυνο πλημμύρας – Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες μέρες

Τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχών - καταιγίδ

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται αν παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας. 

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μιλά για επικίνδυνη κακοκαιρία σε περιοχές που θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκων βροχών και καταιγίδων δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους αλλά και έντονους κεραυνούς, «καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο πέραν όλων των άλλων ακόμη και την ανθρώπινη ζωή».

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τον καιρό

Αναλυτικά όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στο πρώτο τμήμα του χάρτη μας είναι η μετατόπιση ψυχρού αέρα (μπλε βέλη) από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας όπου αυτός καθώς θα αλληλεπιδράσει με τον θερμότερο που ήδη υπάρχει στη γειτονιά μας, θα σχηματίσει μια οργανωμένη διαταραχή με τη μορφή ψυχρής λίμνης προκαλώντας με τη σειρά της έντονη κακοκαιρία ικανή να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Επικίνδυνες ημέρες η Παρασκευή και το Σάββατο

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο.

Στο δεύτερο τμήμα του χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις μπλε αποχρώσεις την πορεία των βροχοπτώσεων – καταιγίδων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα.

Τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχών – καταιγίδων όπου δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους αλλά και έντονους κεραυνούς καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο πέραν όλων των άλλων ακόμη και την ανθρώπινη ζωή, γι’ αυτό και χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σαφώς να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη Φύση.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024