Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίος: Το έθιμο με τα σφηνάκια και τα χαστούκια που λατρεύουν οι τουρίστες

Ίος: Το έθιμο με τα σφηνάκια και τα χαστούκια που λατρεύουν οι τουρίστες

Πίνεις το σφηνάκι σου στο μπαρ και μετά στρώνεις μάγουλο προς την μπαργούμαν η οποία σε χαστουκίζει.

Ένα από τα «must» νησιά του καλοκαιριού και αγαπημένος προορισμός είναι η Ίος. Το νησί του Αιγαίου που ναι μεν δεν έχει τη χλιδή της Σαντορίνης, αλλά οι φοιτητές, και οι μαθητές το λατρεύουν.

Οι περισσότεροι τουρίστες είναι νέοι άνθρωποι ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μόλις τελείωσαν το σχολείο και μετά τις Πανελλαδικές πηγαίνουν τις πρώτες τους διακοπές στην Ίο.

@mckissthiss Summer in Ios, Greece #Ios #Greece #Summer #Slap ♬ Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush

Ένα από τα έθιμα της νυχτερινής διασκέδασης στο νησί, είναι αυτό που λέμε «ένα σφηνάκι, ένα χαστουκάκι». Τι είναι αυτό; Πας στο μπαρ, παραγγέλνεις ένα σφηνάκι και μόλις το πιεις στρώνεις μάγουλο και η μπαργούμαν σου ρίχνει ένα δυνατό χαστούκι.

@mickeyanne13 No it didn’t hurt… as you can see on my face 😆 #slapshot #greece #slap #shot #money #santorini #ithink? ♬ Shots – LMFAO

@iliasgiannopoulos7 #ios #crew #summer #slaps #itsfridaythen ♬ Friday (feat. Mufasa & Hypeman) (Dopamine Re-Edit) – Riton & Nightcrawlers

Το έθιμο αυτό έχει και τις παραλλαγές του, δηλαδή εάν θέλει η μπαργούμαν γεμίζει την παλάμη της με μπογιά, και έτσι το χαστούκι θα μείνει ανεξίτηλο επάνω στο μάγουλο.

@_joshsauce_ I love greece #slammerbar #greece ♬ original sound – _JoshSauce_

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αναβαίνουν ολοένα και περισσότερα βίντεο στο TikTok, από το νησί, όπου θαμώνες σε διάφορα μπαρ μετά το σφηνάκι τρώνε χαστούκια. Και τα βίντεο αυτά γίνονται viral.

«Άλλα Έθιμα»

Όμως στα μπαρ της Ίου η φαντασία καλπάζει. Έτσι έχουν «εφευρεθεί» διάφορες δοκιμασίες που ακολουθούν ένα σγηνάκι. Όπως για παράδειγμα αντί για χαστούκι, η μπαργουμαν μπορεί να σε χτυπήσει με ένα καφάσι, με μια σανίδα, με μια πινακίδα, ακόμη και με έναν πυροσβεστήρα.

@_in_3 For anyone wondering it’s called Slammer bar and it’s in Ios-Greece 🙌🏿😌. #bar #summer #vacation #funtimes #funnybars #greecesummer ♬ Bad Habits – Ed Sheeran

Φυσικά σου δίνει πρώτα να φορέσεις ένα κράνος.

@spkiskray ios is absolutely mental #slammerbar #ios #greece #vacation #concussion ♬ Thanks for using my sound – Vurz 🎮

Ένα άλλο έθιμο είναι το «μαγικό 7». Εάν το αποδεχτείς και παραγγείλεις σφηνάκι. Σου έρχονται 7 και όχι ένα και πρέπει να τα πιείς το ένα μετά το άλλο.

@girlsahoy Slap shots in Greece are crazy!!! (And 100% consensual) #shots #alcohol #slap #fun #nightout #greece #ios #greekisland #island #bar #shot #party #rush #crazy #paint #facepaint #blonde #music #dance #crazynight #timetoparty #slapshot #liquor #smack #love #chaser #friends #happy #club #hiphop #drinks #bartender #travel #travellife ♬ original sound – Girls Ahoy ! ☀️

Εάν τα καταφέρεις τότε το μπαρ σου δίνει δώρο μια μπλούζα «Welcome to Ios».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024