Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Βρετανία: Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας της Βρετανίας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτή την κυβέρνηση».

Δύο από τους πιο υψηλόβαθμους υπουργούς της Βρετανίας παραιτήθηκαν, μια κίνηση που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ηγεσίας του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, μετά από μήνες σκανδάλων.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ παραιτήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπόρις Τζόνσον υπό πίεση μετά την απώλεια δύο βουλευτικών εδρών

Την παραίτησή του υπέβαλε πρώτος ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, όπως έγινε γνωστό από την βρετανική κυβέρνηση με ανακοίνωση.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτή την κυβέρνηση», λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται «ισχυρό και με αρχές Συντηρητικό κόμμα».

Ζητείται… σοβαρότητα, λέει ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

Λίγη ώρα μετά, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να διοικείται «σωστά, με επάρκεια και σοβαρότητα».

«Αναγνωρίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου υπουργική θέση, αλλά πιστεύω ότι γι’ αυτά τα πρότυπα αξίζει να αγωνιστούμε και γι’ αυτό παραιτούμαι», σημείωσε ο Σουνάκ.

Ο Τζόνσον έχει πληγεί από τους ισχυρισμούς ότι απέτυχε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με έναν βουλευτή, που διορίστηκε σε ανώτερη θέση παρά τους ισχυρισμούς για σεξουαλικό παράπτωμα.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024