Ένα ιδιαίτερα σκωπτικό σχόλιο έκανε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φέρει ρύθμιση στο νομοσχέδιο της κυρίας Κεραμέως, για το διορισμό σε οργανικές θέσεις 2.311 ιερέων, έκλεισε και η τελευταία ανοιχτή πληγή στο σώμα της δυσλειτουργούσας και τραγικά υποστελεχωμένης ελληνικής δημόσιας διοίκησης».
«Χιλιάδες κενά σε υγεία, παιδεία, δασοπυρόσβεση»
Πλέον, σημείωσε ο κ. Φίλης, «η Εκκλησία μαζί με την Αστυνομία – βασικές προτεραιότητες των απανταχού αυταρχικών και ακραία συντηρητικών κυβερνήσεων – δεν θα έχουν την παραμικρή έλλειψη σε προσωπικό. Σε αντίθεση με δευτερεύουσας σημασίας κρατικές αρμοδιότητες όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Δασοπυρόσβεση και οι λοιπές δομές του κοινωνικού κράτους, που μπορούν να λειτουργούν θαυμάσια με δεκάδες χιλιάδες οργανικά και λειτουργικά κενά».
Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ειρωνικά πως «με αυτό τον τρόπο, άλλωστε, η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έχει διακριθεί παγκοσμίως και ‘είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις’» – χρησιμοποιώντας λόγια του πρωθυπουργού.
Για να καταλήψει: «Καταγγελλόμενος παντού εντός και εκτός Ελλάδας, με τελευταίο ‘σταθμό’ σφοδρής σε βάρος του κριτικής το Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης είναι λογικό να αναζητά, πριν σηκώσει να πιει το πικρό ποτήρι της προσφυγής στις εκλογές, λίγη παρηγοριά στη ‘Δεξιά του Κυρίου’».
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.